Recept: Kebabsås

Gör den klassiska röda kebabsåsen själv, med enbart tre ingredienser.

Många som äter kebab hemma passar även på att köpa färdiga såser — ärligt talat ett slöseri med både pengar och smak, så här kommer ett enkelt recept för att göra såsen själv.

Vi gör såsen separat så att de i familjen som äter vegetariskt kan använda samma sås som vi som äter kött (kebab i det här fallet).

Hur som helst är det en snabb och enkel sås som passar till det mesta.

Ingredienser

  • 500 gram passerade tomater (ekologisk från Ica)
  • En tärning köttbuljong (ekologisk från Ica)
  • Kebabkrydda (valfritt)

Gör så här

  1. Klipp upp de passerade tomaterna och häll upp i en kastrull
  2. Smula ner buljongtärningen i de passerade tomaterna
  3. Koka upp innehållet — tänk på att röra om, så att buljongen löses upp i de passerade tomaterna
  4. Häll i kebabkrydda om du så önskar
  5. Låt svalna och servera

Som sagt — sjukt enkelt, och riktigt gott.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.