JP Morgan slutar finansiera fängelser

Finansjätten JP Morgan Chase & Co vänder skutan helt om — klipper banden med vinstdrivande fängelser.

Det amerikanska bank- och finansbolaget JP Morgan meddelar att de drar sig ur all finansiering av amerikanska vinstdrivande (privata) fängelser.

Hårdare motstånd

Anledningen till detta är att det ryktas om en större reform i det amerikanska föngelsesystemet inom de kommande 20 åren — ingenting som är bekräftat, men en farhåga i och med de starkare demokratiska vindarna i landet, och dessutom en logisk utveckling från det absurda system landet dras med idag.

Det är ingen nyhet att demokraterna är emot privata vinstdrivande fängelser, men nu anser man alltså att motståndsrörelsen fått tillräckligt mycket mark under fötterna för att investeringen inte är värd att ligga lång i längre.

Inte en dag för tidigt

Jag äger JP Morgan sedan tidigare och gläds åt beslutet att de lämnar fängelseindustrin, samtidigt som jag tycker att de borde ha insett detta och agerat redan för många år sedan.

Nu återstår att se hur marknaden reagerar på detta — antagligen klarar sig JP Morgan fint; frågan är snarare hur fängelserna och dess leverantörer utvecklas.

Håll med andra ord ögonen på exempelvis CoreCivic och Geo Group de kommande dagarna — det kan bli skvalpigt.

Detaljer

  • Namn: JP Morgan Chase & Co
  • ISIN: US46625H1005
  • Senaste kurs: 104,11 USD
  • Utdelning per år: 3,20 USD
  • Utdelning per kvartal: 0,8 USD
  • Direktavkastning: 3,07 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 JP Morgan Chase & CoJPM
 CoreCivic IncCXW
 Geo Group IncGEO

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.