Sampo säljer hela innehavet i Nordea

Storägaren Sampo tänkte sälja hälften av aktierna i Nordea, men lämnar nu bolaget helt — en affär som ger mer än 19 miljarder in i kassan.

Säljer alla aktier

Sampo meddelar att man har genomfört försäljningen av 200 miljoner aktier i Nordea, en affär som gav bolaget 1,84 miljarder EUR — eller strax över svindlande 19 miljarder SEK. Detta är dubbelt så många aktier som bolaget först avsåg sälja; ursprungligen låg planen på 100 miljoner aktier, men när marknaden visade stort intresse för affären bestämde man sig för att sälja hela innehavet.

Den som har följt Sampo ett tag blir inte förvånad av detta; bolagets ledning har under flera år varit tydliga med att de avser lämna innehavet bakom sig. Bland annat skedde detta tidigare genom en utdelning av Nordea till aktieägarna.

Vinsten från affären går in i bolagets fortsatta återköpsprogram, där de köper tillbaka mängder med aktier för att öka värdet av de resterande aktierna.

Gillar Sampo

Jag äger själv aktier i Sampo och gillar både bolaget och deras styrning. De har ett tydligt mål och har visat sig göra bra affärer historiskt. Att bolaget nu lämnat banksektorn bakom sig innebär att de primärt inriktar sig på försäkringsbranschen framöver.

Detaljer

  • Namn: Sampo Oyj A
  • ISIN: FI0009003305
  • Senaste kurs: 46,57 EUR
  • Utdelning: 4,10 EUR
  • Direktavkastning: 8,80 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Nordea Bank AbpNDA SE
 Sampo Oyj ASAMPO

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.