Willys till Åmål

Nya affärer fortsätter att öppnas under Axfood-paraplyet — nu tar de över en större butik i Åmål.

Butiken Eurocash i Åmål kommer att ingå i koncernen Axfood efter att flyttas samt profileras om till varumärket Willys.

Efter arbetet kommer staden ha en större och mer lättillgänglig affär än någonsin — och för oss aktieägare innebär det ett ytterligare förbättrat kassaflöde för ett bolag som redan har en mycket bra marknadsposition.

Klart till nästa sommar

Innan sommaren 2021 planerar Axfood att vara klara med den nya affären, som kommer att ha nybyggda lokaler på 3 500 kvadratmeter. Den nya platsen för butiken blir vid rondellen på E45 i Åmål. För enkelhetens skull erbjuds den befintliga personalen att komma över till den nya affären när den är klar.

Bolaget fortsätter sin stadiga expansion i Sverige, och deras två butikskedjor Willys och Hemköp passar in i stort sett överallt, och dessutom med bolagets egna produktutbud i alla butiker.

Utdelning varje halvår

Axfood har nyligen meddelat att de kommer att betala utdelning oftare än tidigare. Från och med våren 2020 betalar de utdelning varje halvår;

  • 3,75 SEK betalas den 19 mars 2020
  • 3,50 SEK betalas den 17 september 2020

Totalt landar utdelningen på 7,25 SEK som betalas ut 2020, jämfört med de 7,00 SEK som betalades ut under 2019.

Jag uppskattar att svenska bolag börjar genomföra tätare utdelningar, eftersom det bidrar till kassaflöde i portföljen utan att för den delen kosta i transaktionsavgifter i form av courtage.

Nyligen skrev jag det uppmärksammade inlägget om att Xact Högutdelande börjar betala utdelning oftare, och jag hoppas att det blir vanligare i Sverige med dessa tätare utdelningar.

I USA är det snarare regel än undantag att bolag betalar utdelning varje kvartal, så varför inte även här hemma?

Detaljer

  • Namn: Axfood
  • ISIN: SE0006993770
  • Senaste kurs: 195,95 SEK
  • Utdelning: 7,25 SEK
  • Direktavkastning: 3,70 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 AxfoodAXFO
 ICA GruppenICA
 Xact Norden HögutdelandeXACTHDIV

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.