Xact Högutdelande utdelning 2019

Fondbolaget Xact meddelar beslutad utdelning för den populära börshandlade fonden Xact Norden Högutdelande.

Xact Fondförvaltning — som är ett dotterbolag till Handelsbanken — är Nordens största förvaltare av börshandlade fonder (ETF:er). Deras två populäraste fonder är Xact Sverige och Xact Norden Högutdelande, båda breda indexfonder som dessutom betalar utdelning en gång per år.

Under gårdagen beslutade fondbolaget om utdelningen för Xact Norden Högutdelande år 2019.

Xact höjer utdelningen

Utdelningen för Xact Norden Högutdelande år 2019 beslutas till 5,6 SEK utifrån en aktuell kurs om 124,16 SEK, vilket innebär att direktavkastningen landar på 4,51 %.

För 2018 sattes utdelningen för till 5 SEK, och höjningen till 5,6 SEK motsvarar därmed en utdelningshöjning om 12 % — klart välkommet, och ytterligare vatten på kvarnen för just den här redan populära fonden.

Datum

Viktiga datum för utdelningen från Xact Norden Högutdelande hittar du här:

  • Beslutsdatum: 2 maj 2019
  • Ex-datum: 23 maj 2019
  • Utbetalningsdatum: 29 maj 2019

Om du vill ha årets utdelning om 5,6 SEK kan du alltså handla fonden ända fram till Stockholmsbörsens stängning den 22 maj 2019.

Jag äger Xact Norden Högutdelande och anser att det är en mycket bra "stabilisator" till aktieportföljen. Hos Nordnet kan du dessutom handla den helt utan courtage.

Detaljer

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Xact Norden HögutdelandeXACTHDIV
 Handelsbanken ASHB A
 Handelsbanken BSHB B

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.