Boston Pizza planerar återköp

Boston Pizza köper tillbaka aktier under kommande 12 månaderna.

På senare tid har den tidigare storfavoriten Boston Pizza haft lite motvind på börsen, och aktiekursen har på ganska kort tid sjunkit ganska mycket — -12% de senaste 3 månaderna eller -30% det senaste året.

Vad som ligger bakom kursnedgången är lite olika faktorer. Bolaget har haft svårt att öka lönsamheten i individuella restaurangerna samtidigt som en restaurangmoms om 6 % infördes i Saskatchewan.

Jag är dock inte orolig över bolagets framtid — de har skött sig gott i väldigt många år, har många populära restauranger och har inga problem med kassaflödet. Försäljningen ökar, men inte i den takt de skulle önska. Men mer om det i ett annat inlägg.

Ansökan om återköp

Boston Pizza meddelar nu att man avser göra ett så kallat återköp av upp till 115 000 aktier mellan 28/11 2018 och 27/11 2019, detta på grund av att kursen nu är så pass förmånlig;

The board of trustees of the Fund believes that, from time to time, market conditions provide opportunities for the Fund to acquire Units at attractive prices and that the purchases are an appropriate use of funds that will enhance unitholder value.

Detta stärker de kvarvarande aktierna — totalt nästan 22 miljoner aktier — en del, vilket gör dem attraktivare och mer värda. Jag ser detta som en positiv nyhet, och visar att ledningen agerar på rätt sätt i situationen de befinner sig i just nu.

Utdelning varje månad

Om du inte redan vet det är Boston Pizza en kanadensisk aktie som delar ut royalties från pizzakedjan Boston Pizzas drygt 400 restauranger runt om i Kanada. Jag har en liten skvätt i bolaget, vilket innebär att jag får utdelning om några hundralappar i månaden. Klart trevligt.

OBS! Kom ihåg att lägga utländska värdepapper i en Kapitalförsäkring så att du får tillbaka den källskatt som dras vid utdelning från utlandet.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Boston Pizza Royalties Income FundBPF.UN

Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.