Altria höjer utdelningen

Amerikanska tobaksjätten Altria höjer utdelningen än en gång.

Den senaste tiden har aktiekursen för Altria dalat en del, vilket lett till att många investerare flytt fältet.

Anledningen till nedgångarna är beryktade amerikanska regleringar mot tobaksindustrin som helhet — vilket är förståeligt, eftersom det skulle slå omkull kärnverksamheten för bolaget — samt en allmän besvikelse rörande deras investering i vape-bolaget Juul.

Personligen känner jag många som lämnat tobaken för vape, och de är mer än nöjda med bytet och det nya utbudet. Frågan är snarare hur Juul och Altria ska säkra marknadsandelar, och huruvida även vape-marknaden kommer att börja regleras.

Framtiden är med andra ord ganska oviss, men är det några som vet hur man ska styra rodret är det just Marlboros ägare Altria.

Höjer utdelningen

Nu meddelar bolaget att den kommande utdelningen höjs till 0,84 USD från tidigare 0,8 USD, med utbetalningsdag den 10 oktober 2019.

Höjningen är alltså på 5 %, och även om den historiskt är lägre än de mest närliggande höjningarna, kommer det antagligen snart en till — Altria har de senaste åren höjt två gånger per år.

Efter höjningen landar direktavkastningen på riktigt attraktiva 7,09 %.

Jag tackar och tar emot då jag har en stek i Altria, och inte har en tanke på att sälja dem i närtid — tvärtom blir det spännande att följa både tobaks- och vape-industrin från första parkett.

Detaljer

  • Namn: Altria Group Inc
  • ISIN: US02209S1033
  • Senaste kurs: 47,39 USD
  • Utdelning: 3,36 USD
  • Utdelning per kvartal: 0,84 USD
  • Direktavkastning: 7,09 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Altria Group IncMO

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.