Altria investerar 12 miljarder USD i Juul

Tobaksjätten Altria diversifierar inför en framtid med färre rökare och ger sig in i uppstickaren Juul.

Aktiekursen för Altria tog än en gång en vändning neråt när bolaget meddelade att man går in med över 12 miljarder USD i ett företag som tillverkar e-cigaretter; Juul.

Väldigt få reaktioner var positiva, och marknaden verkar generellt tycka att e-cigaretter är passé. Jag är beredd att hålla med, och undrar lite vad Altria har för vinkel på detta — uppenbarligen något jag inte känner till!

Affären, som redan är betald och klar, är på totalt 12,8 miljarder USD och motsvarar 35 % av ägandeskapet i Juul.

Bäst på marknaden

Det visar sig vid lite djupdykning att Juul är absolut bäst på e-cigarretter, och kallas för ”e-cigaretternas iPhone”. Vidare påstår man att nästan hälften av de som testar en Juul-cigg faktiskt lämnar den riktiga ciggen bakom sig och börjar köpa Juul inom 90 dagar.

Det ryktas dock att amerikanska FDA är på krigsstigen mot e-cigg och vape-produkter då det väckts misstankar huruvida de verkligen är bättre för hälsan än traditionella diton. Skulle det visa sig stämma att även e-cigaretter är skadliga eller för beroendeframkallande kommer hårdare regelverk — eller till och med förbud — som ett brev på posten.

Hur som helst; Altria vet vad de gör, och jag litar på att de säkrar upp mark inför just de här riskerna framöver.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Altria Group IncMO

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.