Svenska aktier med utdelning varje kvartal

De flesta svenska bolag delar ut en gång per år eller varje halvår, men det finns också de som delar ut varje kvartal — nu finns de allihop på bloggen.

Många läsare har hört av sig och frågat om svenska aktier som betalar utdelning varje kvartal, så jag tog tag i det och skapade en ny sida på bloggen där alla dessa alltid går att hitta. Det märks att återkommande utdelningar blir allt mer populärt, då man slipper vänta hela året på att få en klumpsumma, utan istället får lite mindre lite oftare.

Sidan heter Svenska kvartalsutdelare och uppdateras löpande.

Jag har fått många bra tips från Twitter, och tar så klart gärna emot tips även framöver — skulle du se någon aktie som saknas får du mer än gärna höra av dig, antingen med en kommentar eller via kontaktformuläret.

Just nu 40 aktier

I skrivande stund innehåller sidan 40 aktier, varav 21 är svenska stamaktier och 19 är svenska preferensaktier, som båda betalar utdelning varje kvartal. Bland de mest populära ser vi bland annat:

Även i Sverige finns det alltså riktiga kvalitetsbolag som ger utdelning varje kvartal. Jag hoppas verkligen fler bolag hoppar på trenden framöver.

Enfastighetsbolag

Det finns dessutom ett gäng enfastighetsbolag i listan, alltså bolag skapade enkom för att äga en specifik fastighet, och som ger utdelning varje kvartal från sagda fastighet.

Exempel på dessa är:

Om man vill investera i dessa enfastighetsbolag får man ett återkommande kassaflöde i portföljen, men man måste också komma ihåg att det innebär en ökad risk eftersom sårbarheten ökar — det finns alltså inga andra fastigheter som kan bära upp dessa om det behövs investeringar eller underhåll.

Vill man undvika denna typ av risk är det bättre att investera i bredare bolag som äger många fastigheter, exempelvis Akelius, #secb108#, NP3 eller Castellum (som dock inte delar ut varje kvartal).

Kom gärna med tips

Har du tittat in på sidan och kommit på några aktier som saknas? Meddela mig gärna!

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Akelius Residential PrefAKEL PREF
 Akelius Residential DAKEL D
 Autoliv SDBALIV SDB
 Bonäsudden HoldingBONAS
 CastellumCAST
 Cibus Nordic Real EstateCIBUS
 Delarka HoldingDELARK
 Hemfosa FastigheterHEMF
 Kallebäck Property InvestKAPIAB
 Klövern AKLOV A
 Klövern BKLOV B
 KungsledenKLED
 Link Prop InvestmentLINKAB
 LogistriLOGIST
 Lundin Mining CorporationLUMI
 MälaråsenMALAR
 NP3 Fastigheter PrefNP3 PREF
 Orrön EnergyORRON
 PfizerPFE
 Sagax DSAGA D
 Saltängen Property InvestSAPIAB
 Solnaberg PropertySOLNA
 Torslanda Property InvestmentTORSAB
 Tre Kronor Property Investment3KR

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inlägget har fyra kommentarer.
 1. MartinMartin

  Autoliv och Pfizer är inte svenska aktier, även om de går att handla på svensk börs (och flera andra icke-amerikanska), och därmed med svenskt courtage, utan växlingsavgifter, vid handel. [ Det går att föra över aktier och andra värdepapper, mellan börser i olika länder, som alla handlar med dem, fast i olika valutor. Det är något man ser stora börshajar göra ibland, när de kan köpa billigare på en börs och sälja dyrare på en annan, men jag har aldrig hört om någon småsparare som gjort det, och vet inte riktigt hur det går till i praktiken. ]

  Bägge bolagen har säte i USA. Vilket innebär 15% utländsk beskattning på utdelningar, även med aktien förvarad i ett svenskt ISK eller KF. Det innebär också växlingsavgifter, från USD till SEK, på utdelningar.

  Jag har för mig att Pfizer gick runt detta, för flera år sedan, genom att låta utdelningar, till svenska aktieägare, ske via ett svenskt dotterbolag. Men det har inte skett vid de utdelningar, som jag har fått, sedan jag köpte den "svenska" aktien i januari i år (2019).

  1. En Passiv InkomstEn Passiv Inkomst

   Hej Martin,

   Du har så klart helt rätt, dessa är inte svenska aktier även om de finns noterade på den svenska börsen av olika anledningar. Jag trodde faktiskt att man slapp både källskatt och valutaväxlingsavgifter om man har de svenska noteringarna, men det stämmer inte, precis som du skriver.

   Jag korrigerar listan när jag får tid över.

   Tack för kommentaren!

 2. KjellKjell

  Akelius.pref kan tas bort eftersom alla dessa är inlösta och ej längre noteras.

 3. BosseBosse

  Tjena dags att uppdatera din lista många är inte med klöver tre kronor m.m och du har inte med några jag köpt in mig på corem Aros m.m hållt på med detta i tio år nu tycker tyvärr trenden med d preffar inte gynnar oss som vill ha en trygg passiv inkomst