Apple vinstvarnar (!)

Tvärnit för amerikanska elektronikjätten Apple under fjärde kvartalet 2018.

Apple meddelar att försäljningen för 2018 Q4 är långt under prognos och skyller på handelskriget mellan USA och Kina, som skall ha lett till att kineserna köper andra telefoner än iPhone.

Aktien handelsstoppad

Apple anser alltså att fjärde kvartalet 2018 är så pass dåligt att man plötsligt vinstvarnar, vilket definitivt inte hör till vanligheterna — dels för så här stora bolag generellt, och dels just det här bolaget. Läget anses just nu så pass allvarligt att efterhandeln i USA har stoppats, för att marknaden ska hinna lugna ner sig lite.

För tillfället står aktien i -5 % i efterhandeln.

Som många av er redan vet köpte jag på mig mina första Apple-aktier för inte länge sedan alls, när aktiekursen hade gått ner över 30 % och bolaget började kännas riktigt prisvärt. Jag står dock fast vid att bolaget är prisvärt vid den kursen, och ser fram emot en ännu lägre aktiekurs, så jag kan komma över ytterligare en slurk aktier till bättre pris.

Lyssna på kunderna

Vidare kan jag personligen känna att Apple behöver vara mer öppensinnade gentemot resultatet för Q4:an, eftersom deras potentiella kunder tydligt visat att de senaste modellerna av iPhone är för dyra och inte är tillräckligt bra jämfört med konkurrensen. Backa bandet, sänk priset och försök igen — bli inte giriga i en dominerande marknadsställning.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Apple IncAAPL

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inlägget har två kommentarer.
  1. Investeraren_twInvesteraren_tw

    Jag trodde uppriktigt sagt att det var ett skämt när senaste telefonen lanserades. Jag menar, det är telefoner vi pratar om här. Skönt att andra uppenbarligen tyckte detsamma.
    Mvh

    1. En Passiv InkomstEn Passiv Inkomst

      Tack för din kommentar! Ja, prissättningen var deras största misstag med den senaste generationens iPhone. Jag hoppas verkligen att de insett det nu, som det ser ut nu anstränger de sig knappt.