Courtagefri utlandshandel hos Avanza

Nu är det två år sedan Avanza gav oss billigare aktiehandel inom Europa, vilket firas genom att stryka courtaget under en hel dag.

För att fira att man erbjudit billig utlandshandel i de populäraste europeiska länderna i två år tar Avanza nu bort courtaget för handel i utvalda länder under hela onsdagen den 6/3.

Courtaget tas bort för handel mot följande länder:

  • Tyskland
  • Frankrike
  • Italien
  • Belgien
  • Portugal
  • Nederländerna

Övriga europeiska länder ingår alltså inte i erbjudandet och courtage dras som vanligt i exempelvis de nordiska länderna. Oavsett vilket är det riktigt schysst av Avanza att erbjuda handel utan courtage på så pass stora marknader.

Populära aktier

På de europeiska börserna finns naturligtvis tusentals av intressanta aktier, men några av de populäraste är exempelvis Ubisoft, Zalando, LVMH och BMW.

Det finns givetvis hur många populära aktier som helst, och jag jobbar på att fylla på listorna på sajten med dem. Artikeln kommer att uppdateras framöver, så snart jag hunnit läsa in dem.

Växlingsavgifter tillkommer

Även om jag verkligen uppskattar att Avanza stryker courtaget för handel på dessa marknader är det viktigt att känna till att alla transaktioner i andra valutor än SEK får ett påslag för att växla till korrekt valuta.

Detta påslag är på 0,25 % och räknas automatiskt in i din order, vilket kan göra att det är lite svårt att märka det. Dessutom dras det växlingsavgifter på alla framtida utdelningar från dina utländska innehav, vilket också är viktigt att känna till.

Kapitalförsäkring

Som vanligt vill jag även tipsa om att köpa alla utländska värdepapper i en kapitalförsäkring istället för investeringssparkonto (ISK) eller vanlig depå — detta för att du då får tillbaka hela den källskatt som dras vid varje utländsk utdelning, vilket i vissa fall rör sig om 30 %.

Tack Avanza!

Slutligen vill jag rikta ett tack till Avanza för att de erbjuder en fin plattform med många bra möjligheter!

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Bayerische Motoren Werke AGBMWd
 LVMH Moet Hennessy Louis VuittonMCp
 Ubisoft Entertainment SAUBIp
 Zalando SEZALd

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.