McDonald's VD får sparken

Hårda bud när Steve Easterbrook, VD för McDonald's, bryter mot bolagets policy och får lämna bolaget med omedelbar verkan.

Så var det dags igen; en högt uppsatt ledare har fått för sig att bli romantiskt involverad med en anställd. Givetvis inga problem om det tillåts på bolaget man arbetar på, men i fallet McDonald's är det strikt förbjudet — och framför allt om du är bolagets VD.

I skrivande stund har McDonald's sjunkit till 190,22 USD i efterhandeln, vilket är en nedgång om 1,92 % — inget världsomvälvande, med andra ord, men dock en nedgång. Vi får se hur marknaden tar emot nyheten när den amerikanska börsen öppnar i eftermiddag.

Framgångsrik tid som VD

Steve Easterbrook tillträdde den 1 mars 2015 och hade, när han fick sparken igår, suttit som VD i ganska exakt 4,5 år. När han tillträdde stod aktiekursen i 97,44 USD och har sedan dess ökat med imponerande 99,04 % — det är alltså inget dåligt arbete han gjort i bolaget.

Easterbrook, som inte heller får sitta kvar i McDonald's styrelse, efterträds nu av Chris Kempczinski, som fram till nu varit USA-chef. Kempczinski ersätts i sin tur av Joe Erlinger.

Detaljer

  • Namn: McDonald's
  • ISIN: US5801351017
  • Senaste kurs: 193,94 USD
  • Utdelning: 5,00 USD
  • Utdelning per kvartal: 1,25 USD
  • Direktavkastning: 2,58 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 McDonald's CorpMCD

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.