Realty Income höjer utdelningen än en gång

Hundrade höjningen i rad för amerikanska fastighetsbolaget Realty Income.

Realty Income ångar vidare och fortsätter höja sin månadsutdelning, något de gjort oavbrutet sedan börsintroduktionen 1994.

Ny utdelning

Utdelningen höjs från 0,2210 USD till 0,2255 USD — en höjning på 2 % mot tidigare utdelning samt en ökning på 2,97 % mot utdelningen i februari förra året, som låg på 0,219 USD.

Utdelning varje månad

Realty Income har över tid blivit omåttligt populär — inte bara för deras ständigt ökande fastighetsbestånd, höga uthyrningsgrad och stigande utdelningar, utan även för att de ger utdelning varje månad vilket ger ett jämnare kassaflöde till portföljen.

Andra aktier som ger utdelning varje månad är exempelvis EPR Properties och STAG Industrial, men jag har även förberett en lista över månadsutdelare för alla som vill fördjupa sig ytterligare inom just de aktier som delar ut varje månad.

Detaljer

  • Namn: Realty Income
  • ISIN: US7561091049
  • Senaste kurs: 64,76 USD
  • Utdelning: 2,706 USD per år (0,2255 USD per månad)
  • Direktavkastning: 4,18 %

Realty Income är fortfarande mitt största innehav i portföljen, något jag ”kämpar” för att vikta ner för att jämna ut risken lite. Synd att kursen bara stiger dock!

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 EPR PropertiesEPR
 Realty Income REITO
 STAG Industrial IncSTAG

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.