Samla lån med Wästgöta Finans

Just nu bjuder Wästgöta Finans på uppläggningsavgiften för alla nya ansökningar — ett perfekt tillfälle att samla lån och krediter, alltså.

Jag brukar inte skriva om långivare, men just nu erbjuder Wästgöta Finans — som är en del av JULA-koncernen — lån med en ränta från 3,50 % helt utan uppläggningsavgift, vilket jag tyckte var en så pass bra deal att man kan passa på.

Även om blancolån inte har lika låg ränta som bolån eller kontokredit hos exempelvis Avanza har de betydligt lägre ränta än dyra krediter. Se bara till att inte gå med varken blancolån eller krediter längre än vad som är absolut nödvändigt.

Samla lån och krediter

Har du dyra lån eller krediter som du vill samla ihop till ett lån med lägre ränta? Besök Wästgöta Finans för att lägga upp ett lån helt utan uppläggningsavgift. Du ansöker enkelt på nätet och har pengarna efter 1-3 bankdagar och erbjudandet gäller till och med sista juni 2020.

Kom ihåg att:

  • Aktivera autogiro för att undvika aviseringsavgifter
  • Ta aldrig mer lån än du behöver
  • Betala av ditt lån så snabbt du kan

Skulder är till för att betalas av, så skaffa ett lån med så låg ränta som möjligt och betala gärna av det snabbare än din amorteringsplan med banken.

Erbjudandet om gratis uppläggningsavgift hos Wästgöta Finans gäller fram till den 30 juni 2020.

Tjänster för att jämföra lån

Om du istället vill använda dig av en tjänst som jämföra olika långivare och presenterar den bästa för just dig finns det flera olika jämförelsetjänster att prova på.

Exempel på jämförelsetjänster för lån — även kallade låneförmedlare — som är helt gratis att använda är följande;

En stor fördel med att använda låneförmedlare istället för enstaka långivare är att det bara tas ut en enda kreditupplysning vid din ansökan, trots att du får förslag från mängder av olika långivare.

När du har gjort en inledande kontroll är det sedan fritt fram att välja den långivare du tycker passar bäst, vilket kan vara de som ger lägst ränta eller de som exempelvis har betalskydd, så att du kan slippa betala en månad utan några konstigheter — något jag vet Bynk erbjuder.

Undvik dyra krediter

Ett av de allra största svarta hålen i privatpersoners ekonomier är deras kreditutgifter, som de inte inser tar enormt mycket kapital över tid. Det är inte ovanligt med räntor på över 20 % — och ibland upp till 40 % — på kreditkort och kontokrediter som marknadsförs som avgiftsfria.

Problemet är bara att personer tar på sig fler och fler krediter, och sedan betalar mindre och mindre av sina skulder; till slut betalar många bara ränta, och amorterar inte alls på sina krediter.

Om du har råkat hamna i en liknande situation är det otroligt viktigt att du bryter ditt konsumtionsmönster och strömmen av nya krediter; sluta handla med lånade pengar och börja betala av dina skulder på riktigt.

I de fall där du betalar så pass höga räntor och avgifter som i de här fallen är det faktiskt förmånligt med ett blancolån där räntan är mellan 3 och 8 % per år; det är oerhört mycket lägre än alternativet, och ger dig en möjlighet att ta dig ur situationen.

Gratis kredit

När du har byggt upp ett kapital hos Avanza erbjuder de något som heter Superräntan, där du kan belåna dina värdepapper och på så vis få en kontokredit som är helt utan ränta — alltså 0,00 % per år.

Det finns väldigt många värdepapper som är godkända för Superräntan, och du hittar mer information om dessa värdepapper här. Jag försöker hålla artikeln uppdaterad med de aktuella värdepapprena, och skulle listan vara inaktuell kan du även besöka Avanza.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Avanza Bank HoldingAZA

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.