Santander höjer sparräntan

Nya räntorna hos Santander ger dig upp till 1,10 % per år — nästan utan bindningstid.

Santander går mot strömmen och höjer räntorna på sina sparkonton.

Nya räntor

Deras sparkonto Mitt Spar+, som har en bindningstid på en månad, får en sparränta om 1,10 % årligen.

En bindningstid på en månad är väl egentligen inte en bindningstid på så sätt, utan snarare den tid det tar för ditt uttag att verkställas.

Kontotyp Ny ränta
Mitt Spar+ 1,10 %
Mitt Spar 0,90 %

Den statliga insättningsgarantin om 950 000 SEK gäller hos Santander. De nya räntorna träder i kraft den 1 februari 2019.

Tog nyligen ut pengarna

Jag hade tidigare ca 150 000 hos Santander, men när de sänkte räntan från 1 % till 0,85 % i oktober tog jag ut varenda öre och satte in på Avanza istället.

Ironiskt nog har tyvärr Avanzas sparräntor sjunkit rejält sedan dess, så nu åker den del av pengarna som inte lades in på Avanzas Black friday-erbjudande (om 1,25 % ränta på sex månader) tillbaka till Santander.

Även om det är kul med utdelningar och avkastning har vi alltid några månaders utgifter i sparkonton — en buffert bör vara ett krav hos alla, och är anledningen till att jag inte sätter hjärtat i halsgropen när börsen viker.

Personligen hoppas jag att Avanza sätter lite press på sina partners så att inlåningsräntorna höjs till konkurrenskraftiga nivåer igen — som det ser ut nu är alldeles för lågt.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Avanza Bank HoldingAZA

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.