Stora Enso i partnerskap med H&M och IKEA

Pappersjätten Stora Enso meddelar ett nytt partnerskap med både H&M och IKEA.

Sedan 2014 har IKEA, H&M och Lars Stigsson samarbetat för att förverkliga TreeToTextile, en typ av textilfiber som kommer från återvunnen trämassa. Tanken är att försöka få tag på ett mer miljövänligt och billigt material som kan bearbetas med färre kemikalier än med traditionella metoder.

Stora Enso hoppar nu på tåget med en fjärdedel av bolaget TreeToTextile AB, och ska inledningsvis hjälpa till genom att bygga den första ”riktiga” demonstrationsenheten i en av sina nordiska fabriker. Tidigare har man kört pilotenheter som inte funnits i någon större skala.

Markus Mannström på Stora Enso säger följande:

Stora Enso produces dissolving pulp for textiles based on renewable and fully traceable wood from sustainably managed forests. It will be exciting to participate in the industrialization of this technology at one of our facilities to meet growing demand.

Inom några år tror man att TreeToTextile kommer kunna producera textilier för dagligt bruk.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Stora Enso ASTE A
 Stora Enso RSTE R
 Stora Enso Oyj RSTERV
 Stora Enso Oyj ASTEAV
 Hennes & Mauritz BHM B

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.