Vi har blivit med Switch

Det börjar vankas julklappar på allvar, och när min fru fokuserar på kläder och gosedjur att lägga under granen fokuserar jag mer på prylar. Till barnen, så klart.

För ungefär ett år sedan var jag föräldraledig med vårt fjärde barn, och tänkte att ett PlayStation 4 behövdes i hemmet. Egentligen tänkte jag spela själv och köpte exempelvis zombiespelet The Last of Us, men så här i efterhand har jag spelat ungefär 2 timmar sedan dess, så det har inte riktigt blivit som jag tänkte från början.

Spelkonsolen har dock ändå blivit en fullkomlig succé här hemma, och det är tack vare barnen — varje dag som vi föräldrar tillåter spelande så öser de på i favoritspelen Cars 3: Driven to Win och Lego City Undercover, och de har blivit enormt duktiga!

På jakt efter barnvänliga spel

Jag har dock haft det lite klurigt att hitta barnvänliga och "gulliga" spel till PlayStation 4; de vanliga spelserierna som t.ex. Rayman eller Spyro finns så klart, men exempelvis äventyrsspel som faktiskt barn också kan spela lyser tyvärr med sin frånvaro.

Efter ett tag insåg jag att det enda som egentligen går att lita på när man vill gå all-in på barnspel är Nintendo, och deras nya plattform Switch — som dessutom har den stora bonusen att den är portabel och kan tas med på både semestrar och i vardagen.

Ny Switch på marknaden

Nintendo släppte nyligen en uppdaterad version av Nintendo Switch, som för enkelhetens skull kallas "Nintendo Switch 2019" på Prisjakt. Det många missat är dock att CDON — trots att de har en bild på den gamla versionen — har börjat sälja den nya versionen av Nintendo Switch.

Det innebär i sin tur att de har ett för lågt pris på enheten; i skrivande stund 3649 SEK, mot lägsta pris för Switch 2019 på 3690 SEK enligt Prisjakt. Ingen gigantisk skillnad, men hade CDON lagt sig "rätt" så hade de varit billigast på Prisjakt. Jag passade på när det fanns en rabattkod tillgänglig och kom därför ännu lite billigare undan.

Nu har CDON ordnat så att produkten har rätt bild, men den står fortfarande inte med under Prisjakt som den nya versionen.

Göms undan till julafton

Sedan jag smugglat hem hela systemet har jag nu lagt in det i en anonym kartong, som jag sedan gömt längst in i klädkammaren, så att inget av barnen ska råka hitta det av misstag.

Nu gäller det bara att hålla fingrarna borta från systemet till julafton... Eller, kanske måste jag som förälder lära mig spelen innan barnen börjar spela? Så att jag kan vara pedagogisk och lära dem? Ja... Jo, det tror jag minsann.

Hårdvara och spel

Det är tydligt att de tjänar pengar på tillbehör, för det finns hur många som helst. Paketet jag köpte blev följande:

  • 1x Nintendo Switch 2019
  • 1x Extra par Joy-Cons
  • 4x Controller Grip för Joy-Cons
  • 1x Multi-kit med skärmskydd, väska, spelförvaring, och så vidare

Vi kommer alltså kunna spela fyra personer samtidigt och dessutom hålla i kontrollerna någorlunda skönt med Controller Grip, istället för att behöva köpa flera stycken Pro Controllers som verkar vara alldeles för dyra.

Till detta har jag hittills köpt dessa spel:

  • Mario Kart 8 Deluxe
  • Overcooked 2 (digitalt)
  • Hollow Knight (digitalt)

Spontant verkar det som att Nintendo vägrar låta butikerna sänka priserna på deras egna spel — lite som Apple och deras produkter. Alla större Nintendo-titlar ligger alltid kvar på 599 SEK om man tittar på Nintendo eShop, eller runt 500 SEK om man tittar på de fysiska exemplaren i butik.

Fler spel vid Black Friday?

Inför kommande Black Friday hoppas jag dock att både The Legend of Zelda: Link's Awakening, New Super Mario Bros U Deluxe (vem bestämde den här titeln?) och Super Mario Odyssey blir lite billigare, så att man slipper lägga 500 SEK på spel som i vissa fall redan är ett par år gamla.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Apple IncAAPL
 Microsoft CorpMSFT
 Nintendo Co7974
 Sony Group CorpSNE

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.