AbbVie höjer utdelningen

Läkemedelsjätten AbbVie meddelar en höjd utdelning om över 10 % inför nästa år.

En del tappade förtroendet för AbbVie efter att de beslutat köpa Botox-tillverkaren Allergan för vad många ansåg var ett alldeles för högt pris — till och med över den aktuella aktiekursen.

Jag har dock aldrig haft en tanke på att sälja mina aktier i AbbVie, och tur var väl det — bolaget överraskar nu med sin kvartalsrapport för Q3 2019 och konstaterar högre vinst än tidigare.

Medan förväntningarna innan rapporten låg på en vinst om 2,30 USD per aktie landade siffran istället på 2,33 USD, vilket jämfört med vinsten Q3 2018 om 2,14 USD är en ökning om 8,88 % på ett år.

Höjer utdelningen

AbbVie meddelar även att man höjer utdelningen från tidigare 1,07 USD till 1,18 USD per aktie, vilket är 10,28 % mer än tidigare.

Med en vinst om 2,33 USD per aktie innebär det att deras utdelningsandel av vinsten — så kallat Payout Ratio — landar på 50,64 %, vilket är riktigt fint med tanke på deras höga direktavkastning.

Det är viktigt att komma ihåg att utdelningshöjningar som den här i stort sett är en löneförhöjning för oss utdelningsinvesterare; jag har inte mer kapital investerat i bolaget, men mina aktier betalar mer och mer till portföljen för varje år som går.

Detaljer

  • Namn: AbbVie Inc
  • ISIN: US00287Y1091
  • Senaste kurs: 81,75 USD
  • Utdelning: 4,72 USD
  • Utdelning per kvartal: 1,18 USD
  • Direktavkastning: 5,77 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 AbbVie IncABBV
 Allergan PLCAGN
 Abbott LaboratoriesABT

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.