Äntligen blev det Apple

Än en gång har jag (bland annat) Trump att tacka för bättre köpkurser.

I flera år har jag sneglat på Apple, som jag hela tiden känt varit lite för dyr. På grund av det har jag dock fått stå vid sidan och till slut tittat på när bolaget blev historiens första att nå ett börsvärde på 1000 miljarder USD.

Men den kändes ännu dyrare då, så vad har ändrats nu?

Ras för aktiekursen

Efter milstolpen vid 1000 miljarder USD släppte Apple en rapport där de slutade rapportera antalet sålda iPhones, något som analytiker bedömde berodde på att försäljningen börjat dala. Därefter vinstvarnade en av deras komponenttillverkare, och dessutom började Federal Reserve höja den amerikanska styrräntan.

Till råga på allt bråkar nu Trump med senaten om budgeten, så nu hotas USA återigen av en så kallad shutdown där federala myndigheter stängs.

Efter tre månaders turbulens har aktien nu gått ner otroliga -35,9 % — och då står jag här, med fingrarna på köpknappen!

Huruvida det är dags för en ”platå” där nedgången stannar av vet ingen ännu, men vid ett släpande P/E om 12,66 och framåtblickande om 10,30 tycker jag Apple är prisvärd som den ligger nu.

Jag tror på företaget över tid, äger många av deras produkter (det här inlägget är t.ex. skrivet på en iPhone 7) och gillar deras ekosystem med iCloud, AirDrop, iMessage, och så vidare.

Detaljer

Vid nuvarande kurs om ca 151 USD hamnar direktavkastningen strax under 2 % — lite lägre än vanligt, men med mycket god potential att växa över tid; de har en utdelningskvot om låga 22,8 % och en kassa på över 60 miljarder USD.

  • Namn: Apple
  • ISIN: US0378331005
  • Köpkurs: 151,17 USD
  • Utdelning: 2,92 USD (0,73 USD per kvartal)
  • Direktavkastning: 1,93 %
  • Kontotyp: Kapitalförsäkring

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Apple IncAAPL

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.