Bara skräp från Apple igår

Apples konsumentinriktade event hölls igår, men tyvärr fanns inte mycket av substans.

Som jag misstänkte innehöll gårdagens Apple-event tyvärr ingenting särskilt intressant, förutom kanske de sämsta namnen på iPhone hittills.

Nya iPhone

Apple håller fast vid iPhone X-namnet som man lanserade samtidigt som iPhone 8 förra året. Därmed hoppar man över modellerna 8s, 9 och 9s till förmån för — håll i hatten — Xr, Xs och Xs Max.

Va?

Föreställ er telefonförsäljaren som för tusende gången frågar seniorparet om de vill ha en iPhone Xr eller en iPhone Xs Max. Säg det tio gånger i snabb följd om ni kan! Den konversationen är jag säker på kommer sluta i att de köper varsin gammal iPhone 8 istället, av den enkla anledningen att det låter enkelt. Till och med ”iPhone 8s Plus” låter enkelt. Men nejdå.

Jag tvivlar dock inte på att även de här telefonerna kommer att sälja som smör i solsken, precis som alla iPhone-modeller innan. Det är det här jag har så svårt för; att miljontals människor med fungerande telefoner ändå kommer köpa nya iPhone Xs Max för att det är det senaste.

Avbetalning hos operatören i några år bara, så är det ingen fara sen. Synd bara när det kommer en ännu bättre telefon nästa år!

Ny Apple Watch

Hur som helst! Utöver att förstöra iPhone-uppsättningen med usla namn (vad i hela friden ska nästa års modeller heta?) så gör de Apple Watch lite bättre och nödvändigare, när de ger klockan en hjärtrytmsmätare som kan signalera och varna om att hjärtat visar tendenser till hjärtfel.

Det kan jag faktiskt köpa, och det ger klockan ett utmärkt användningsområde utöver gadgethysterin som idag drivit försäljningen av de smarta klockorna.

Inga uppdaterade datorer

Eventet bjöd inte på några uppdaterade datorer överhuvudtaget, tyvärr. Alla modeller lämnas vid ordinarie specifikationer, vilket är märkligt när man reflekterar över priset — Apples datorer är som mest prisvärda precis när de släpps, för att sedan falla i ”prisvärdhet” eftersom de sedan inte justeras efter marknaden förrän nästa modell släpps.

Ett uråldrat sätt att sälja datorer, där alla konkurrenter bokstavligen springer åttor kring Apple — iallafall i prestanda.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.