Bra fodral till Storytel Reader

Det enda problemet med läsplattan från Storytel — deras Storytel Reader — är att det inte finns något officiellt fodral till den. Som tur var har jag hittat ett som passar hur bra som helst.

Som en del av er säkert redan läst köpte jag en Storytel Reader till min fru i vintras, och efter en del strul med leveransen har det visat sig vara ett av mina bättre prylköp de senaste åren.

Kortfattat läser hon sedan dess en sinnessjuk mängd böcker, och snittar en bok var tredje dag sedan hon fick den. Sunt? Jag vet inte, men ganska imponerande — och det är riktigt kul att hon hittat något som fungerar så himla bra för henne, oavsett om hon läser på vägen till jobbet eller hemma i sängen.

Svårt att hitta fodral

Så till det enda negativa, som jag redan nämnt; det finns inga officiella fodral från Storytel, vilket jag inte kan förstå. Plattan är inte direkt gjord av stål, utan den vita plasten — och även skärmen — kan givetvis repas om man inte är försiktig.

När vi reste utomlands i somras slog hon in den i ett örngott, men det är varken speciellt smidigt eller något bra skydd, så jag började leta efter fodral till läsplattan när vi kom hem.

Tyvärr visade det sig vara svårare än jag trodde, för alla butiker riktar sig mot Amazons Kindle, som dessutom finns i en miljon olika utgåvor. Inte ens Wikipedia har koll på alla Kindle-modeller och dess faktiska storlekar, så jag gav faktiskt upp — tills jag hörde om KleverCase av en bekant.

Handgjorda fodral

Hos brittiska KleverCase handlar du unika och handgjorda fodral till alla olika storlekar av läsplattor, inklusive Storytel Reader.

Nu finns givetvis inte Storytels läsare specifikt att välja i deras butik, men bara man väljer deras kategori om e-boksläsare i storleken 6 tum hittar man genast rätt. Tillsammans med den storleken kan man nämligen få en "universalhållare", som håller fast alla olika modeller.

Den modell jag beställde var följande:

Eftersom min fru älskar Harry Potter-böckerna var valet av modell inte så svårt, men tillverkaren har mängder av olika stilar och färger att välja mellan, så det finns något för alla.

Passar fodralet?

Så till den avgörande frågan — passar fodralet från KleverCase till Storytel Reader? Svaret är lyckligtvis att det passar som handen i handsken; läsaren sitter helt perfekt i fodralet, som ni kan se på bilden här nedanför.

Man skjuter helt enkelt in läsplattan i de undre fickorna, och drar sedan fram de övre spännena. Sedan sitter läsplattan säkert fast, och man kan fortsätta läsa med en "riktig" bok i handen eller packa ner den säkert i väskan.

Pris och leveranstid

Jag betalade 20 GBP, vilket motsvarar ungefär 240 SEK idag — inklusive frakt till Sverige. Helt klart ett riktigt bra pris med tanke på att de är handgjorda, att fabrikstillverkade skal ofta kostar mer och att frakt dessutom ingår i priset.

Jag beställde fodralet den 9 september och det kom hem i brevlådan idag den 18 september — helt klart godkänt med tanke på att det tog två dagar innan de skickade beställningen, och att leveransen dessutom var gratis.

Ett plus dessutom att paketet är så pass litet att det går in genom brevlådan på en säkerhetsdörr och man slipper hämta ut det hos postombudet.

Omdöme

Fodralet är riktigt välgjort, och känns betydligt mer robust än ett vanligt fodral; det är gjort som en riktig hardback-bok, alltså en bunden bok, vilket ger ett bra skydd för läsplattan.

Överlag är jag riktigt nöjd med köpet och positivt överraskad av fodralets kvalitet. Dessutom ser läsplattan numera ut som en riktig bok när den står i bokhyllan, något jag inte ens hade reflekterat över innan vi packade upp den — så snyggt.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Storytel BSTORY B

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.