Breddat i Brookfield-koncernen

Jag har sedan tidigare investerat i det kanadensiska investmentbolaget Brookfield genom innehav i Brookfield Renewable Partners. När det nu var dags igen var det en annan av deras aktier som fick den stora äran...

Brookfield Asset Management är ett av Kanadas största investmentbolag, med tillgångar i både fastigheter (Property Partners), infrastruktur (Infrastructure Partners) och ren energi (Renewable Partners).

Många aktier

Aktierna i Brookfield-koncernen är följande:

Brookfield Property Partners bygger på samma kassaflödesprincip som syskonaktierna Renewable Partners och Infrastructure Partners, där de separata aktierna "svarar till" mamma BAM samt bidrar med kassaflöde genom sina utdelningar varje kvartal.

Vill man investera i ett renodlat investmentbolag är det alltså Brookfield Asset Management som gäller, men om man vill investera direkt i deras olika affärsområden kan man istället välja respektive aktie och då också få ta del av deras operativa utdelning.

Hög direktavkastning

Dagens kurs på mitt köp av Brookfield Property Partners ger en direktavkastning om 6,31 % och innehavet landar på en blygsam plats om 0,80 % av portföljens totala värde. Här väger min post i Renewable Partners betydligt tyngre med sina nuvarande 16 %.

Nytillskottet höjer portföljens direktavkastning lite grann, vilket alltid är välkommet.

Ha en fin torsdagkväll!

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Brookfield Asset Management IncBAM.A
 Brookfield Business Partners LPBBU.UN
 Brookfield Infrastructure Partners LPBIP.UN
 Brookfield Property Partners LPBPY.UN
 Brookfield Renewable Partners LPBEP.UN
 Brummer Multi-Strategy 2xL-

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.