Brookfield Property Partners höjer utdelningen

Kanadensiska Brookfield Property Partners inleder 2019 med höjd utdelning.

Fastighetsbolaget Brookfield Property Partners, som lyder under Brookfield Asset Management, har under det senaste året drabbats av en del motvind. Marknaden har inte riktigt hållt med ledningen om en del förvärv — främst den amerikanska köpcentrumägaren GGP — och kursen har dalat rejält under året som en konsekvens av det.

De senaste månaderna har dock kursen återigen börjat stiga, och nu meddelas en utdelningshöjning inför den första utdelningen 2019. Styrelsen föreslår en utdelning om 0,33 USD mot tidigare 0,315 USD — en höjning om 4,76 %. Något blygsamt, men jag tackar och tar emot då alternativet är en stillastående utdelning.

Höjer årligen

Senast Brookfield Property Partners höjde utdelningen var i början av 2018, då den höjdes från 0,295 USD till 0,315 USD, vilket motsvarar 6,78 %. Ser man till bolagets historiska höjningar sker de i samband med att årets första utdelning meddelas.

En detalj att komma ihåg rörande utdelningen i Brookfieldbolagen är att de — även om de listas i CAD på Torontobörsen — ger sin utdelning i USD. Detta kan innebära att uträkningar om direktavkastning kan se lite märklig ut, eftersom även valutakursen CAD/USD tas i beaktning.

Ligger lång

Jag är långsiktig i mitt innehav i bolaget och ser fram emot att se hur de sköter förvärven (och förvaltar sina innehav) under året som kommer.

Även om just historien med GGP är känslig just nu tror jag det klarnar med tiden — ledningen i Brookfield Asset Management har visat väldigt goda resultat över tid, så jag ser ingen anledning till att de skulle misslyckas nu.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Brookfield Asset Management IncBAM.A
 Brookfield Property Partners LPBPY.UN

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.