Brookfield Renewable höjer utdelningen

Nytt år betyder ny höjning av utdelningen från den kanadensiska energikoncernen Brookfield Renewable Partners, som råkar vara ett av mina största innehav.

Ett av de mer populära bolagen i Kanada är Brookfield Asset Management, som har ett paraply av bolagssamarbeten under sig. Se det som deras variant av svenska Investor, även om de skiljer sig åt i sättet de investerar sina pengar.

Det kanadensiska bolaget fokuserar nämligen på samarbeten — eller partnerskap som de ofta kallas utomlands (Limited Partnership) — med olika inriktningar; infrastruktur, förnyelsebar energi och fastigheter.

Dessa olika samarbeten kan du som investerare sedan ta del av, beroende på vilken inriktning du är intresserad av. Själv har jag fastigheterna i Brookfield Property Partners samt förnyelsebar energi i Brookfield Renewable Partners, varav båda har varit bra investeringar från dag ett.

Höjer utdelningen

I dag meddelade inriktningen på förnyelsebar energi, Brookfield Renewable Partners, att utdelningen som betalas varje kvartal höjs från 0,515 USD till 0,5425 USD per aktie, vilket motsvarar en höjning om 5,07 % samt att aktien nu landar på 4,70 % i direktavkastning.

Ni som läser min blogg vet att Brookfield Renewable Partners är ett av mina största innehav i portföljen, tillsammans med månadsutdelaren Realty Income och några börshandlade fonder som exempelvis Xact Norden Högutdelande.

Att Brookfield Renewable Partners fortsätter höja utdelningen är mycket välkommet, även om de alltid gör det i januari och att jag därmed förväntade mig just detta. Skönt att få bekräftat så klart, dock!

Köp aktien

Avanza har köpstoppat dessa aktier tillsammans med väldigt många andra, så handla dem på Nordnet om du är intresserad;

Det är så klart synd att Avanza har slutat erbjuda dessa aktier, men lid inte för det — använd istället de aktörer som är villiga att ge kunderna det de vill ha, både vad gäller utbudet och hanteringen av den källskatt som dras från dessa utländska utdelningar.

Detaljer

 • Namn: Brookfield Renewable Partners
 • ISIN: BMG162581083
 • Senaste kurs: 60,19 CAD
 • Utdelning: 2,17 USD
 • Utdelning per kvartal: 0,5425 USD
 • Direktavkastning: 4,70 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Avanza Bank HoldingAZA
 Brookfield Asset Management IncBAM.A
 Brookfield Infrastructure Partners LPBIP.UN
 Brookfield Property Partners LPBPY.UN
 Brookfield Renewable Partners LPBEP.UN
 Investor AINVE A
 Realty Income REITO

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inlägget har två kommentarer.
 1. HannaHanna

  Trodde att Brookfield Renewable Partners var ett kanadensiskt företag men insåg att det vekar vara registrerat i Hamilton på Bermuda. Stämmer det och vet du hur det funkar med källskatt i så fall?

 2. DavidDavid

  Bra med höjd utdelningen! Tyvärr den som skulle komma 31a mars är försenad

  Åtminstone på nordnet

  "Vi har ej mottagit utdelningen från vår depåbank än för detta företag. Vi för dialog med dem kring när utdelningen förväntas komma. och vi kommer att boka ut dem till er så snart vi kan. Har tyvärr ingen mer specifik info än så i nuläget."

  Samma för dig?