Castellum höjer utdelningen

Svenska fastighetsbolaget Castellum höjer utdelningen — för 21 året i rad.

Castellum slår förväntningarna både gällande hyresintäkter och förvaltningsresultat för år 2018, och Henrik Saxborn, vd, säger att det var ett av de bästa åren i bolagets historia.

Den nya utdelningen föreslås bli 6,10 SEK per år — en höjning om 15,1 % från tidigare 5,3 SEK. Därmed landar direktavkastningen på 3,57 % vid nuvarande kurs om 170,70 SEK.

Höjningen är den 21:a i rad, och bolaget delar ut halvårsvis varav hälften betalas ut i mars och hälften i september.

Jag tycker det är otroligt kul att se att bolaget mår så bra — det ryktas överallt om att kommersiella fastigheter är på fallrepet, men Castellum visar att så inte är fallet.

Jag äger inga aktier i Castellum ännu, men jag kommer absolut köpa in mig i bolaget i framtiden — som vanligt sätter jag ett par kurslarm vid olika nivåer och inväntar ett finare köptillfälle.

Detaljer

  • Namn: Castellum
  • ISIN: SE0000379190
  • Senaste kurs: 170,70 SEK
  • Utdelning: 6,10 SEK
  • Direktavkastning: 3,57 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 CastellumCAST

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.