Dags för Apple-event ikväll

Apples årliga september-event för konsumenter hålls idag. Vad hittar världens största företag på härnäst?

Apple blev nyligen det första amerikanska företaget att nå tusen miljarder dollar i börsvärde. Tusen miljarder. Dollar. Helt otroligt.

Deras aktie, AAPL, har under flera år varit en av mina drömaktier, men redan då kände jag att den var för dyr. Så fel jag haft, tydligen... Men nu då? Nej, den känns för dyr och hypad. Igen. Men lyssna inte på mig, köp om ni vill.

Prylar som hjälper

Även om jag lever sparsamt och är emot konsumtion för konsumtionens skull är just Apple-produkter något som ligger mig varmt om hjärtat — en bra grunduppsättning av redskap som hjälper dig i vardagen genom att ”bara fungera”.

För oss består denna grund i varsin iPhone som synkar med barnens via vårt familjekonto, så att alla kan hämta alla betalda appar, filmer och låtar gemensamt. Fåra bilder delas sinsemellan och vi kan godkänna deras köp direkt i telefonen.

Utöver telefonerna är mina arbetsstationer en MacBook Pro från 2009 (!) och en stationär Mac för tyngre jobb, som exempelvis film- och musikredigering. Sedan har vi en Mac Mini som central hubb i hemmet där vi sparar bilder i råformat, projektbackuper, hemgjorda filmer och så vidare.

Onödig konsumtion

Många byter dock ut sin iPhone varje år, och det är den hysterin jag inte förstår. Är det verkligen värt att ibland ha dubbla abonnemang för att alltid ha den senaste modellen? Är det värt att hoppa på rushen med smarta klockor innan de blivit bra? Jag tycker inte det, men runt omkring mig — både privat och på arbetet — ser jag människor som alltid jagar de senaste produkterna.

Den enda gången jag verkligen känt att jag behövde uppgradera var för att jag valt en modell med för lite lagringsutrymme, och därför bytte jag till en modell med 256 GB utrymme 2016.

Tyvärr har dollarn varit hög (eller snarare kronan svag), vilket lett till att Apples produkter är svindyra här hemma nu för tiden, vilket brukar vara alla Apple-motståndares huvudargument. Och ja, just nu är de för dyra att köpa i Sverige.

Event ikväll

Hur som helst har Apple ett event idag där de tillkännager deras senaste produktuppdateringar. I september-eventet brukar de uppdatera sina konsumentprodukter, exempelvis sitt iPhone-, Apple Watch- eller MacBook-utbud.

Utöver det årliga eventet i september har Apple dessutom en utvecklarkonferens — WWDC, eller Worldwide Developer Conference — där de lyfter det professionella segmentet mer, som dess spelutveckling till iOS och liknande. Här släpps även uppdateringar till Mac Pro och iMac Pro.

Vad det bjuds på för nyheter i kväll får vi se, men postern ser ut att hinta om att de släpper en rund klocka. Själv vill jag ha nya MacBooks med mer än 32 GB internminne och ett hållbart tangentbord, men om det kommer snackar vi priser över 30 000 kr — eller ungefär dubbelt så mycket som det är värt!

Eventet startar kl 19.00 svensk tid och går att se på Apple.com, Twitter eller via Apple TV.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.