Decisive Dividend ställer in utdelning

Månadsutdelaren Decisive Dividend visar att läget är allvarligt; bolaget ställer in alla utdelningar tillsvidare.

Det kanadensiska investmentbolaget Decisive Dividend har blivit populärt på grund av sina framgångsrika affärer och att de betalar utdelning varje månad.

Nu meddelar ledningen dock att bolaget ställer in alla utdelningar på obestämd tid, i ett försök att få bolaget att överleva den kris som nu påverkar oss alla — en allvarlig händelse för ett bolag som gjort sig ett namn som månadsutdelare.

Sista utdelningen

Bolagets sista utdelning innan stoppet blir den redan planerade utbetalningen den 15 april 2020, där man som vanligt kommer betala 0,03 CAD.

Därefter är det alltså inte känt när Decisive Dividend kommer att börja betala utdelning igen.

Aktiens nedgång på börsen har nu resulterat i att bolagets direktavkastning har skenat upp till över 24 % — ett klassiskt exempel på att en för hög direktavkastning innebär att bolaget har allvarliga problem.

Äger inte

Jag gillar konceptet med månadsutdelare överlag, men har inte känt någon anledning att investera i Decisive Dividend historiskt; då väljer jag hellre fastighetsbolag skapade just för ändamålet, som Realty Income eller Canadian Apartment Properties.

Decisive Dividend är ett investmentbolag och står därför och faller när dess underliggande bolag går dåligt. Med en så pass hög risk som bolaget har är det inte konstigt att de går ner mer än index i dessa turbulenta tider.

Om du är intresserad av aktier som ger utdelning varje månad kan du ta en titt på mina sidor dedikerade för just detta;

Känner du till några aktier som delar ut varje månad som saknar på listorna? Hör gärna av dig till mig, så lägger jag till dem!

Detaljer

  • Namn: Decisive Dividend Corp
  • ISIN: CA24345T1003
  • Senaste kurs: 1,49 CAD
  • Utdelning: 0,36 CAD
  • Utdelning per månad: 0,03 CAD
  • Direktavkastning: 24,16 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Canadian Apartment Properties Real Estate Investment TrustCAR.UN
 Decisive Dividend CorpDE
 Realty Income REITO

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.