Disney höjer utdelningen

Disney fortsätter att höja utdelningen, men ligger kvar på en mycket bekväm utdelningskvot.

Disney meddelade i natt att man höjer utdelningen i december till 0,88 USD per aktie.

Detta är en höjning med 0,4 USD från höjningen i juli på 0,84 USD samt en skillnad på 0,10 USD från förra årets utdelningar om 0,78 USD.

X-datum sattes till 7/12 och utdelningen betalas den 10/1 2019.

Låg höjning?

Det har varit en del surr om att höjningen var för låg, men jag håller inte med om det — Disney höjer utdelningen stadigt och har en otroligt låg utdelningskvot på 25,4 %.

Det finns alltså gott om utrymme att växa, även om tillväxten skulle stanna av — vilket jag dock inte tror, med tanke på hur man dominerar underhållningsbranschen.

Fullspäckat 2019

Snart har nyinspelningarna av Lejonkungen, Dumbo, Aladdin och Lady och Lufsen premiär (något man får anta har att göra med att de vill hålla upphovsrätten vid liv).

Sedan ska vi räkna in alla superhjältefilmer från både Marvel och Fox (Avengers, Captain Marvel, X-Men), nya Star Wars från Lucasfilm samt rebooten av Toy Story från Pixar.

Helt galet.

2019 blir ett magiskt Disney-år, speciellt för oss aktieägare.

Detaljer

  • Namn: Disney
  • ISIN: US2546871060
  • Senaste kurs: 115,44
  • Utdelning: 0,88 USD per halvår
  • Direktavkastning: 1,52%

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Walt Disney CoDIS

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.