Farväl, Apple

Efter att bara ha ägt Apple en kort tid har jag nu sålt hela mitt innehav.

Strax innan jul skrev jag ett inlägg om att jag äntligen köpt Apple. Jag hade då väntat länge på att få en bra ingång till aktien, och efter en längre nedgång som till slut nådde mer än 30 % ner var det dags.

Äntligen ägde jag aktier i ett av mina favoritbolag!

Vad jag inte visste då var att köpet gjordes på botten och att den därefter vände upp — och bara fortsatte upp.

Den långa uppgången som nu pågått sedan december beror bland annat på beskedet från (svikaren) Jerome Powell på Federal Reserve om att den amerikanska centralbanken inte kommer att höja räntan något mer under hela 2019, vilket ger den amerikanska börsen ytterligare adrenalin-injektioner.

Jag är för en sundare ekonomi och tycker det är synd att man agerar så. Powell stod länge emot de populistiska budskap som kom från exempelvis Trump, men verkar ha gett upp och rättat sig i ledet.

Köper annat

Har jag tröttnat på Apple? Svaret är nej — det är fortfarande ett exceptionellt bolag med goda framtidsutsikter. Vad som dock har hänt är att aktiekursen utvecklats alldeles för bra sedan mitt köp; under kvällen igår nådde uppgången 40 %.

Efter att ha funderat en stund tog jag tillfället i akt och realiserade vinsten — det känns inte sunt att aktiekursen svänger så pass mycket upp och ner, så även om jag vill äga Apple, och kommer göra det igen framöver, så får det vara nog för den här gången.

Det är bara att tacka och ta emot, och helt enkelt köpa något annat för stunden.

Detaljer

  • Namn: Apple Inc
  • ISIN: US0378331005
  • Senaste kurs: 207,48 USD
  • Utdelning: 2,92 USD
  • Utdelning per kvartal: 0,73 USD
  • Direktavkastning: 1,41 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Apple IncAAPL

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.