Fast courtage hos DEGIRO

Nätmäklaren DEGIRO meddelar att de snart kommer att erbjuda ett fast courtage vid handel med amerikanska aktier.

För de av oss som gör ganska många mindre affärer kan det vara skönt att slippa courtage som baseras på köpet i sig, och även om både Avanza och Nordnet har gratis courtage upp till 50 000 respektive 80 000 SEK i portföljvärde gäller dessa erbjudanden bara vid handel med svenska aktier.

Jag handlar dock, som många av er redan vet, mestadels utländska aktier och börshandlade fonder, och då går det inte att nyttja dessa erbjudanden. Snarare är det ett större problem för mig eftersom ingen av de svenska nätmäklarna satsar på riktigt billig utländsk handel — och det är där DEGIRO kommer in i bilden.

Fast pris varje månad

Den holländska nätmäklaren DEGIRO lanserar snart ett fast courtage vid köp av amerikanska aktier, där du istället för att betala courtage vid varje köp helt enkelt betalar en månadsavgift — som en prenumeration för Spotify eller Netflix, fast för att få handla aktier.

Avgiften för detta landar på 25 SEK per månad, och innebär alltså att du får handla hur mycket amerikanska aktier du vill utan att behöva bry dig om att betala för mycket i courtage. Med tanke på att både Avanza och Nordnet har 1,00 USD som minsta courtage lönar det sig snabbt att istället nyttja DEGIRO.

Månadsavgiften för handel med amerikanska aktier lanseras den 1 mars 2020.

Gratis handel med svenska aktier

Det är tydligt att fokus hos DEGIRO är just att konkurrera i pris; de erbjuder nämligen gratis handel upp till 1 000 000 SEK — ja, en miljon — i totalt portföljvärde när du handlar svenska aktier på Stockholmsbörsen.

Reglerna för detta är följande:

 • Du gör inte fler än 5 transaktioner per dag
 • Du handlar inte för mer än 235 000 SEK per dag
 • Du handlar inte för mer än 84 600 000 SEK per år (typiskt)

För de allra flesta innebär detta alltså att svenska aktier handlas helt utan courtage hos DEGIRO, vilket över lång tid gör en stor skillnad på din totala avkastning.

En fullständig prislista för deras tjänster hittar du här: Prisöversikt.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Spotify Technology SASPOT
 Netflix IncNFLX

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inlägget har tre kommentarer.
  1. En Passiv InkomstEn Passiv Inkomst

   Hej Janne!

   De enda nackdelarna jag kan komma på rörande DEGIRO är att de inte erbjuder kapitalförsäkring, eftersom det inte är ett svenskt pensionsförsäkringsbolag, samt att det inte går att nyttja Mobilt BankID - att öppna ett ISK hos dem kräver att man signerar och skickar in ett avtal, så det är lite krångligare än hos Nordnet eller Avanza. Utöver det är det så billigt som det låter.

   Tack för kommentaren!

 1. Lite mer frågorLite mer frågor

  Lite följdfrågor
  Erbjuder ni after market/pre market handel med i usa?
  Vad händer om man gör fler än fem affärer per dag till och från på en och samma dag, gäller inte den fasta avgiften ?
  Den gäller för handel i usa med då?


  Os jag har försökt ladda upp mitt körkort i flera timmar nu. Går inte via webb eller app
  Den tuggar bara

  Är er webtrader funktionell frö mobil hantering?
  Jag handlar främst med den nämligen
  Då kan man ochså behöva sida för att kolla andra saker som charts/forum etc . Andra webbaserade loggar ut en då

  Kan man click handla/finns det en Chart med ?
  Stoploss?
  Limitorders?