Fyllt på med Brookfield Renewable

Jag passar på att köpa mer av Brookfield Renewable Partners innan Avanza blockerar den igen.

Så var det dags igen — ännu en inlägg där jag tjatar om Brookfield, men ni får helt enkelt stå ut ett tag till!

I går köpte jag ytterligare ett gäng aktier i Brookfield Renewable Partners, som är mitt näst största innehav för tillfället. Direktavkastningen har vandrat över 7 % allt eftersom kursen har dalat den senaste tiden, och det kändes som ett fint tillfälle att öka än en gång.

Svår att få tag på?

Som jag skrev i ingressen så passar jag på medan man fortfarande kan handla dem; faktum är att just Brookfield-aktierna framöver kan vara svåra att få tag på — Avanza har redan blockerat dem en gång, men backade tillbaka efter en stark reaktion bland kunderna på Twitter.

Blockeringen skedde med en dags framförhållning och motiverades av att skatteupplägget i LP-aktierna är svårt för kunderna att förstå. Antagligen är det helt enkelt för dyrt att administrera utdelningarna, vilket gör att man helst undviker dem i sortimentet.

Meddelandet från Avanza var följande:

Vi vill informera dig om att det efter den 17/1 endast kommer vara möjligt att sälja befintligt innehav i ett antal värdepapper. De värdepapper som omfattas är till exempel ETF:er noterade utanför EU och strukturerade produkter där vi inte kan säkerställa att du som kund får tillräcklig information enligt gällande regelverk innan du handlar. Se bifogad fil för en komplett lista. Om du äger ett värdepapper som omfattas av denna förändring behöver du inte sälja, din kontoöversikt kommer inte heller att förändras. Du kommer dock inte kunna köpa fler andelar av det aktuella värdepappret.

Jag håller tummarna för att Avanza ändrar sig i frågan, men tills vi vet säkert om de köpstoppar eller inte kommer jag försöka fylla på så mycket jag hinner.

Detaljer

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Brookfield Renewable Partners LPBEP.UN

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.