Handla ETF utan courtage imorgon

Maximera din avkastning genom att minimera dina avgifter — köpdagen för Månadsspar ETF inträffar i morgon, då börshandlade fonder handlas helt utan courtage.

Den femte varje månad går alla köpordrar i tjänsten Nordnets Månadsspar ETF, med den stora fördelen att du slipper betala något courtage — oavsett hur stort ditt köp är.

Du behöver bara bestämma följande;

 1. hur mycket du vill handla för,
 2. vilka ETF:er som ska köpas, samt
 3. till vilken fördelning

Köpet genomförs sedan automatiskt den femte varje månad. Skulle den femte inträffa på en helgdag flyttas handelsdagen till nästkommande bankdag.

Fördelen med detta är att du gör återkommande köp och ser till att hela tiden utöka din portfölj genom ditt återkommande sparande.

Utbud av ETF:er

Vet du inte vilka börshandlade fonder du ska köpa? Ta en titt på min sammanställning Börshandlade fonder i Månadsspar ETF för inspiration.

Min egna favorit som finns i utbudet är Xact Norden Högutdelande, fonden som betalar utdelning samt fokuserar på nordiska bolag med låg volatilitet men som samtidigt har en hög direktavkastning — en strategi som visat sig framgångsrik över tid och gynnar mig som utdelningsinvesterare.

I utbudet för Månadsspar ETF har samma fondförvaltare även fonden Xact Sverige, som istället inriktar sig på svenska bolag.

Sätt in pengar enkelt

Du sätter in pengar till ditt konto på Nordnet enkelt via Swish, antingen via appen eller deras hemsida. Har du inte Swish borde du skaffa det, men om du inte vill skaffa det går det även bra att föra över pengar med en vanlig banköverföring.

Vad är en börshandlad fond?

ETF, eller Exchange Traded Fund som förkortningen står för — börshandlad fond på svenska — fungerar som en vanlig fond i den bemärkelse du (kanske) redan känner till; de har alla olika många värdepapper under sig, och baserat på hur dessa värdepapper utvecklas påverkas fondens värde.

Istället för att ha en handelstid på 1-3 dagar handlas dock en börshandlad fond i realtid på börsen, precis som en aktie. Det innebär att du kan köpa och sälja fonden precis när du vill, så länge börsen är öppen.

Om en fond går upp mycket under en dag kan du sälja den redan samma dag, och skulle en fond gå ner mycket kan du passa på att exempelvis köpa fler andelar.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Xact Norden HögutdelandeXACTHDIV
 Xact SverigeXACT Sverige
 iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS ETF USD DistQDVD

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inlägget har två kommentarer.
  1. En Passiv InkomstEn Passiv Inkomst

   Hej Malin,

   Det är olika beroende på var de Börshandlade fonderna är noterade, men om de är noterade på Irland (ISIN-koden börjar på IE) så betalas ingen utländsk källskatt.

   Med det sagt har jag mina börshandlade fonder i en kapitalförsäkring, eftersom dessa avtal kan förändras över tid. Skulle utländsk källskatt börja dras är det bättre med KF.

   Tack för kommentaren!