Ingen utdelning från Boston Pizza

I spåren av COVID-19 ställer fler och fler bolag in sina utdelningar, så även kanadensiska Boston Pizza, som betalar utdelning varje månad — i vanliga fall.

Väldigt få bolag gynnas så klart av en global pandemi, men det finns inte många som just nu drabbas hårdare än restaurang- och detaljhandeln, som i många fall inte ens får ha sin verksamhet öppen.

I Sverige är det många småföretagare som plötsligt har fått helt slut på kunder, och Arbetsförmedlingen meddelar att de tagit emot underlag om 14 000 varslade svenskar bara under mars månad. Häpnadsväckande siffror, minst sagt.

Ingen utdelning

Den kanadensiska franchise-kedjan Boston Pizza väljer att helt ställa in utdelningsbetalningarna framöver, till dess att krisen lagt sig och de kan öppna upp sina restauranger igen.

Detta innebär att hela syftet med bolaget just nu hänger i limbo; de finns till för att distribuera utdelningar från de olika restaurangerna, men nu kan de alltså inte göra något alls.

Den första utdelningen som får stryka på foten är den som betalas ut i april månad. Den planerade utdelningen som betalas nu den 31 mars är alltså inte påverkad av det här beslutet.

Lämnat bolaget

Jag har sedan länge lämnat bolaget bakom mig, men jag vet att många ligger kvar i hopp om att över tid få stabila utdelningar betalade månadsvis. I flera år har de haft problem med både lönsamhet och reell tillväxt, och det helt utan kris.

Bolaget har nu både sänkt utdelningen nyligen — där man betalade 0,115 CAD i januari och sedan 0,102 CAD från februari och framåt — och nu alltså ställt in den, allt på grund av den enkla anledningen att de inte kan ta emot kunder i sina restauranger.

Utdelning varje månad

Den kanadensiska aktien Boston Pizza är som sagt en aktie där du får utdelning varje månad, men just nu ser det alltså ganska mörkt ut.

Andra bolag som delar ut varje månad är exempelvis Canadian Apartment Properties, Realty Income och Northview, som alla investerar i olika former av fastigheter — dock primärt bostäder, vilket intresserar mig.

Om du vill veta mer om de bolag som betalar utdelning varje månad har jag sidor förberedda för just det;

Vet du om någon månadsutdelare som saknas på listan? Hör gärna av dig till mig!

Detaljer

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Boston Pizza Royalties Income FundBPF.UN
 Canadian Apartment Properties Real Estate Investment TrustCAR.UN
 Northview Apartment REITNVU.UN

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.