Inlösen för Akelius Pref

Här finns både aktuell och slutgiltig inlösenkurs för Akelius preferensaktie.

Akelius är ett av Sveriges största fastighetsföretag, med hyresfastigheter över hela världen.

Deras preferensaktie är omåttligt populär, men de har en inlösenkurs som förändras med tiden, något du måste känna till om du funderar på att investera i aktien — annars finns risken att du betalar för mycket.

Akelius inlösenkurser

Inlösenkursen förändras över tid, där den högsta inlösenkursen låg närmast preffens utgivningsdatum för att sedan långsamt dala neråt fram till år 2024. I tabellen nedan hittar ni alla aktuella inlösenkurser:

Inlösenkurs Gäller till
375 kr Maj 2019
345 kr Maj 2024
330 kr Tills vidare

Den lägsta inlösenkursen om 330 kr gäller alltså från maj år 2024 till dess att Akelius löser in preffen, men det betyder också att de — om de bestämmer sig för att lösa in den efter 2019 men innan 2024 — får betala 345 kr per aktie.

Utdelning varje kvartal

Preferensaktien lämnar utdelning om 5 kr varje kvartal, vilket blir 20 kr per år. I skrivande stund går aktien att köpa för 329 kr och direktavkastningen landar därmed på 6,07 %.

Vad som är härligt med just preferensaktier är att man, om man är tillräckligt långsiktig och bara köper preffar i bra bolag, kan se det som en trygg avkastning i flera år framöver.

Även om preffens kurs över tid går både upp och ner är det till slut 330 kr den kommer att köpas tillbaka för, och så länge du betalar mindre än det kan du känna dig någorlunda trygg i din investering.

Detaljer

  • Namn: Akelius Residential Pref
  • ISIN: SE0005936713
  • Senaste pris: 329 SEK
  • Utdelning per kvartal: 5 SEK
  • Utdelning per år: 20 SEK
  • Direktavkastning: 6,07 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Akelius Residential PrefAKEL PREF

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.