Invesco meddelar utdelning för Q3 2019

Fondförvaltaren Invesco har idag meddelat kvartalets utdelningar för dess börshandlade fonder.

Nedanstående börshandlade fonder har jag skrivit om flera gånger, och nu är det dags för en ny utdelning i september.

Fonderna delar ut sin utdelning i valutan USD och gör så varje kvartal. Hur mycket de delar ut beror på hur mycket de olika innehaven har gett i utdelning, vilket innebär att utdelningen varierar ganska mycket mellan de olika utdelningstillfällena — vissa bolag delar ut hel- eller halvårsvis och andra varje kvartal.

1. Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility

För Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility betalas 0,3202 USD betalas per andel, vilket är en ökning både jämfört med Q2 som gav 0,2874 USD, och Q3 2018 som gav 0,2647 USD.

Sista handelsdag är den 18 september 2019, eftersom ex-datum är den 19 september. Utdelningen betalas sedan ut den 26 september.

2. Invesco EURO STOXX High Dividend Low Volatility

0,2533 USD betalas för varje andel av Invesco EURO STOXX High Dividend Low Volatility, vilket är en stor minskning mot Q2 som gav 0,7605 USD — här är det alltså tydligare att fler bolag hade utdelning inför fondens utdelning i Q2. Jämför vi med 2018 är det dock en ökning från tidigare 0,2228 USD.

Sista handelsdag är precis som tidigare den 18 september 2019, alltså dagen innan ex-datum, och dagen för utbetalning är den 26 september.

3. Invesco FTSE Emerging Markets High Dividend Low Volatility

Invesco FTSE Emerging Markets High Dividend Low Volatility är inte lika mycket av ett "säkert kort" som de andra eftersom de har fokus på tillväxtmarknader, men likväl tycker jag det är en intressant fond där jag har en lite mindre stek än jag har i de övriga fonderna.

Här betalas 0,8353 USD för varje andel i fonden. Jämfört med 2018 ges vi nu en ökning från tidigare 0,7548 USD, och jämfört med Q2 i år är det en stor ökning från 0,2963 USD.

Vill du ha utdelningen är det, likt de övriga, senast den 18 september du behöver handla några andelar för att ta del av den. Utdelningen betalas sedan ut den 26 september.

Tightare hantering

Invesco har det senaste kvartalet styrt upp hanteringen av fondernas utdelningar, så att de betalas ut närmre i tid från den dagen de meddelar, vilket gör att man flyttat betalningen från månaderna januari, april, juli och oktober till mars, juni, september och december.

Oavsett vilket är nu dags för utbetalning från alla dessa fonder den 26 september 2019.

Handlar hos Nordnet

Eftersom Avanza inte erbjuder dessa fonder handlar jag dem varje månad hos Nordnet.

Den nordiska motsvarigheten till dessa fonder, Xact Norden Högutdelande, går dessutom att handla utan courtage med Nordnets Månadsspar ETF.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility UCITS ETF DistHDLV
 Invesco Euro Stoxx High Dividend Low Volatility UCITS ETF DistEHDV
 Invesco FTSE Emerging Markets High Dividend Low Volatility UCITS ETF DistEHDL
 Xact Norden HögutdelandeXACTHDIV

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inlägget har två kommentarer.
  1. En Passiv InkomstEn Passiv Inkomst

   Hej Ekan!

   Det dras faktiskt ingen utländsk källskatt på de här fonderna, så egentligen spelar det ingen roll (separat inlägg om detta kommer senare). Oavsett vilket har jag dem i en kapitalförsäkring av ren vana, eftersom det är utländska värdepapper. I slutändan visade det sig att det inte spelade någon roll som sagt.

   Tack för kommentaren!