Investor rapporterar lägre substansvärde

Substansvärdet för Investor sjönk hela 12 % under fjärde kvartalet 2018 — föreslår ändå en höjning av utdelningen.

Wallenberg-ägda Investor rapporterade ett substansvärde om 428 SEK per aktie efter Q4 2018, vilket är en minskning på 12,1 % jämfört med Q3 då rapporterat substansvärde var 487 SEK.

Totalavkastningen för 2018 landade till slut på +4 %, vilket absolut kan ses som godkänt när många av världens börsindex gav negativ avlastning för helåret.

Höjer utdelningen

Det lägre substansvärdet till trots höjer Investor ändå utdelningen för 2019 från 12 till 13 SEK, en höjning om 8,3 %.

Utdelningen är precis som tidigare uppdelad i två olika stora delar, där den större (nu 9 SEK) sker på våren och den mindre om 4 SEK på hösten.

Detaljer

  • Namn: Investor
  • ISIN: SE0000107401
  • Senaste kurs: 399,00 SEK
  • Utdelning: 13 SEK
  • Direktavkastning: 3,26 %

Jag äger en liten slurk av den här fina aktien, men inte så mycket jag skulle vilja. Jag kommer därför skala upp innehavet sakta men säkert under många år framöver.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Investor AINVE A
 Investor BINVE B

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.