En närmre titt på iShares MSCI USA Quality Dividend

Trygga aktier med stabil utdelning i den börshandlade fonden iShares MSCI USA Quality Dividend — som dessutom går att handla utan courtage hos Nordnet.

Jag fick en läsarfråga rörande utländska fonder med utdelning som går att handla utan courtage i Nordnets Månadsspar ETF, där man inte kan hitta mina "vanliga" utländska fonder;

En fond som däremot finns med i utbudet är iShares MSCI USA Quality Dividend, som med sin avgift om 0,35 % och stabila utdelningsaktier är intressant nog att titta lite närmre på.

Största innehav

Ett helt gäng högkvalitativa amerikanska bolag utgör majoriteten av fondens portfölj — i topp exempelvis Johnson & Johnson och Procter & Gamble. Som jag oftast försöker göra kommer här en lista över de största innehaven och dess respektive vikt bland fondens innehav;

# Aktie Andel
1 Johnson & Johnson 5,04
2 Procter & Gamble 4,04
3 Intel 3,91
4 AT&T 3,63
5 Exxon Mobil 3,62
6 Home Depot 3,27
7 Verizon 3,21
8 Coca-Cola 3,02
9 Pfizer 2,84
10 Merck & Co 2,84

Med tanke på bolagen som ligger i fonden är den faktiskt riktigt intressant; det här är stora rävar som man kan lita på, och flera av dem har höjt utdelningarna under många år.

Fondens utdelningar

iShares MSCI USA Quality Dividend betalar utdelning två gånger per år, i maj och november, och trenden är att utdelningarna ökar för båda utdelningstillfällena.

Utdelningarna de senaste två åren har sett ut så här:

År Månad Utdelning
2019 November 0,4513 USD
2019 Maj 0,4395 USD
2018 November 0,4069 USD
2108 Maj 0,3716 USD

Med 2019 års utdelningar landar fondens direktavkastning på 2,37 % — lite lågt, men sedan är heller inte fondens fokus högutdelare utan snarare de lite mer stabila bolagen med lägre utdelningar i förhållande till dess aktiekurser.

Detaljer

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 AT&T IncT
 Coca-Cola CompanyKO
 Exxon Mobil CorpXOM
 Home Depot IncHD
 Intel CorpINTC
 Invesco Euro Stoxx High Dividend Low Volatility UCITS ETF DistEHDV
 Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility UCITS ETF DistHDLV
 Johnson & JohnsonJNJ
 Merck & Co IncMRK
 PfizerPFE
 Procter & Gamble CoPG
 Verizon Communications IncVZ
 Xact Norden HögutdelandeXACTHDIV
 iShares MSCI USA Quality Dividend UCITS ETF USD DistQDVD

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inlägget har fyra kommentarer.
 1. HenrikHenrik

  Hej, då denna ETF är i Euro och har utdelningar bör man ha den i en KF för att få tillbaka den utländska källskatten?

  1. En Passiv InkomstEn Passiv Inkomst

   Hej Henrik,

   Precis som Janne skriver innebär avtalet med Irland, landet där fonden är registrerad, att ingen utländsk källskatt dras vid utdelningar. Därmed är det inte säkert att det alltid kommer vara så här - jag har därför mina innehav i en kapitalförsäkring hos Nordnet.

   Tack för kommentaren!

 2. SimonSimon

  Tackar vilket fint inlägg! Super inspirerande. Så om man skulle månadsspara "manuellt" i Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility & Invesco EURO STOXX High Dividend Low Volatility via Nordnet. Vad blir courtage och valutapåslag? Är det fördelaktigt på en liten summa exempelvis 2500:- ? Vad är d/a på dessa två etf:er ? Tacksam för svar. Mvh Simon