Jag har hoppat av Main Street Capital

Lite för hög risk på kreditmarknaden leder till att jag realiserar vinsten i Main Street Capital och tackar för mig.

Main Street Capital är ett ganska litet bolag av typen BDC — Business Development Company — som med sina 66 anställda omsätter 233 miljoner USD och har god vinstmarginal.

Affären har sedan start varit en positiv investering, men aktien har varit betydligt mer volatil än jag är van vid, vilket lett till att jag omvärderat min position.

Påverkas av nyhetsflödet

Problemet för mig är att aktiens kurs skakar till vid varje nyhet och politiskt uttalande från USA om ränteläget eller landets finanser — stort som smått. Ibland gavs en skutt uppåt, som när FED slutade höja räntan, och ibland rasar den nedåt.

I grund och botten har jag svårt för just riskkapitalmarknader, och Main Street Capital var från dag ett en chansning. Nu fanns ett tillfälle att kliva ur med en god vinst även exklusive utdelningar, vilket gjorde att jag passade på.

Presterar bra

Observera att Main Street Capital än så länge går riktigt bra och överträffar analytikernas förväntningar gällande både omsättning och vinst — tillväxten ser mycket fin ut både rörande omsättning och vinst.

Jag kände bara att jag inte vill ligga kvar i ett bolag som står inför uppenbara kreditrisker, som samtidigt saknar finansiella muskler inför perioder med kargare villkor på just kreditmarknaden.

Mer om BDC

Om du känner att du blivit nyfiken på konceptet BDC finns det några bolag som ser finare ut än andra. Själv landade jag som bekant i just Main Street Capital, men utöver dem finns även exempelvis New Mountain Finance som ger runt 10 % direktavkastning.

Riskfyllt, absolut, men belönande — om företagen överlever.

Detaljer

  • Namn: Main Street Capital Corp
  • ISIN: US56035L1044
  • Senaste kurs: 38,01 USD
  • Utdelning: 2,40 USD
  • Direktavkastning: 6,31 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Main Street Capital CorpMAIN
 New Mountain Finance CorpNMFC

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.