Kurslarm: Realty Income

Oron över coronaviruset fortsätter skörda sina finansiella offer, vilket ironiskt nog lett till en drömvärdering av det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income — för min del, åtminstone.

Jag förstår att "drömvärdering" kanske är fel ord, men det är faktiskt sant. Länge har Realty Income varit oerhört högt värderat på den amerikanska börsen, just eftersom aktien i sig varit så pass populär.

Bolaget råkar vara ett av mina allra största innehav i portföljen, men jag har länge känt att jag inte kan fylla på eftersom kursen har stått så pass högt — men nu är det över. Avanza-appen meddelade ett kurslarm då aktien föll under 40 USD, och äntligen kan jag fylla på med fler aktier i bolaget utan att behöva vara missnöjd över det höga priset.

Inte orolig

Fallet vi nu ser i aktiekursen reflekterar inte bolagets prestanda, utan istället omvärldens oro för hur det kommer se ut och fungera framöver. Hyresintäkter är dock stabila intäkter jämfört med mycket annat, och det ska mycket till för att bolaget i sig ska få finansiella problem så pass att det påverkar dess ändamål.

I det långa loppet är jag inte orolig över utvecklingen på marknaden, inte alls. Det man däremot bör vara orolig över är ens kortsiktiga kapital — alltså det kapital man behöver i närtid — och det med rätta.

Här är det oerhört viktigt att upprepa det mantra många säger men få lyder; ha inte det kapital du kan behöva spendera på börsen. Investera aldrig exempelvis din buffert i värdepapper, för det innebär alltid en risk i och med att kapitalet kan minska i värde.

Höjer utdelningen

Som grädde på moset kommunicerade Realty Income ut i tisdags kväll att de höjer utdelningen från 2,79 till 2,796 USD. Höjningen motsvarar en ökning om 0,22 % jämfört med tidigare månadsutdelning, men med tanke på att bolaget höjer flera gånger per år går det inte att jämföra med så många andra bolag.

Höjningen var den 106:e höjningen i rad sedan börsnoteringen 1994, och de fortsätter med andra ord som de "alltid" har gjort — en liten höjning i taget.

Utdelning varje månad

En sak som gör det här bolaget så pass intressant är att de betalar utdelning till sina aktieägare varje månad, vilket de är så pass medvetna om att de gjort det till sin slogan; The Monthly Dividend Company.

Om du är intresserad av aktier som betalar utdelning varje månad har jag sammanställt tre sidor för just detta ändamål;

På dessa sidor hittar du mängder med bolag som gör precis som Realty Income, nämligen att de betalar utdelning varje år.

Detaljer

  • Namn: Realty Income REIT
  • ISIN: US7561091049
  • Senaste kurs: 38,28 USD
  • Utdelning: 2,796 USD
  • Utdelning per månad: 0,233 USD
  • Direktavkastning: 7,30 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Realty Income REITO

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.