Länsförsäkringar höjer bolåneräntan

Proppen ur — Länsförsäkringar nästa bank att annonsera höjning av bolåneräntorna.

Efter att SBAB och Swedbank höjde sina bolåneräntor följer nu även Länsförsäkringar efter. Det är tydligt att ingen av bankerna ville vara först ut, men när SBAB drog det kortaste strået (de har andra marginaler de måste upprätthålla) var det bara att haka på för de andra.

De nya räntorna hos Länsförsäkringar blir följande:

Bindningstid Räntesats Förändring
3 mån 2,23 % +0,20
1 år 2,19 % +0,15
2 år 2,16 % +0,15

Vill man sova gott om natten kan det vara läge att binda upp sig på 3 eller 5 år hos sin bolånegivare då dessa räntor inte kommer röras på ganska länge — där har man redan tagit höjd för dessa minimala höjningar från Riksbanken.

Nu återstår att se hur Riksbanken agerar i februari 2019. Jag hoppas, som obotlig optimist, på att Riksbanken höjer till 0,00 % någon gång under 2019 — dock inte i februari.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Swedbank ASWED A

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.