Netflix höjer avgifterna i Amerika

Streamingjätten Netflix börjar året med att genomföra sin största avgiftshöjning hittills.

Netflix fortsätter att producera mer innehåll än någonsin, och täcker nu upp ökande kostnader med högre månadsavgifter för både Nord- och Sydamerika.

Nya amerikanska priser

Avgiftshöjningarna ligger på mellan 12,5 och 18,2 %, så det är ingen liten höjning vi pratar om — och aktien har rusat över 6 % på nyheten om avgiftshöjning. Höjningarna per abonnemang är följande:

Abonnemang Ny avgift Ökning
Standard Definition 9 USD +12,5 %
High Definition 13 USD +18,2 %
4K 16 USD +14,3 %

De nya avgifterna börjar gälla omedelbart för nya kunder och inom tre månader för befintliga kunder. Vidare drabbar höjningarna både USA och Sydamerika, dock ej Mexiko och Brasilien.

Våra tjänster

Vi har själva det dyraste Netflix-abonnemanget, där vi får titta på fyra skärmar samtidigt och kan strömma upp till 4K.

Jag har dock märkt att det definitivt är barnen som får mest valuta för pengarna — det finns otroligt mycket kvalitativ barnunderhållning på Netflix, och att slippa reklamen från exempelvis Disney Channel är ett enormt plus.

Utöver Netflix har vi dessutom HBO, men det betalar vi inte för — tjänsten ingår i vårt TV-abonnemang från Telia.

Personligen anser jag dock att det svenska priset på 139 SEK/mån är i högsta laget, och om de skulle höja igen även här vet jag inte om vi skulle ha kvar det.

Vilka streamingtjänster har du?

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Netflix IncNFLX
 Telia CompanyTELIA

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.