Netflix höjer priset i Sverige

Den amerikanska underhållningstjänsten Netflix höjer svenska priser från och med nästa månad.

Som jag skrev för ett år sedan höjdes priserna i USA, och jag tyckte då att det vi betalade för 4K-abonnemanget, 139 SEK i månaden, var i högsta laget.

Nu meddelar Netflix att även priserna för Sverige kommer att höjas inom kort — och den nya prisnivån matchar den amerikanska ganska bra.

Högre pris från mars

Det nya priset för 4K-abonnemanget landar på 159 SEK, vilket mappar ganska bra med det amerikanska priset om 16 USD. Det nya priset börjar gälla för oss svenska kunder den 12 mars 2020.

De svenska priserna hamnar därmed på följande nivåer för respektive abonnemangstyp;

  • Basic (SD): 89 SEK
  • Standard (HD): 109 SEK
  • Premium (4K): 159 SEK

Som vanligt motiverar bolaget prishöjningen med att man vill kunna fortsätta ge oss "fantastiska serier och filmer". Jag förstår det, men sluta höj priset när konkurrenterna ligger stilla och dessutom producerar lika bra, eller bättre, innehåll.

Börjar bli för dyrt

Utöver Netflix har vi HBO via Telia — där det faktiskt ingår utan extra kostnad i deras vanliga utbud — och planerar att skaffa streamingtjänsten från Disney, alltså Disney+, så snart den lanseras i Sverige fram mot sommaren.

Detta innebär tyvärr att priset för specifikt Netflix är lite för högt för vår smak, så när vi väl har Disney+ på plats ryker Netflix för vår del.

Vilka streamingtjänster har ni, och hur mycket är ni redo att betala?

Detaljer

  • Namn: Netflix Inc
  • ISIN: US64110L1061
  • Senaste kurs: 373,69 USD
  • Utdelning: 0,00 USD
  • Direktavkastning: 0,00 %

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Amazon.com IncAMZN
 Walt Disney CoDIS
 Netflix IncNFLX
 Telia CompanyTELIA

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.