Nordea höjer bolåneräntan

Nästa storbank att höja sina bolåneräntor är Nordea — trots att de i december meddelade att de inte ser någon anledning.

Bolåneinstituten i Sverige har sakta men säkert börjat höja räntorna för de korta löptiderna. Nu hakar Nordea på och höjer även sina — men de sänker även treåringen.

Märkligt i sammanhanget är dock att Nordea den 21 december 2018 — dagen efter Riksbankens höjning — gick ut och konstaterade att de inte behöver justera bolåneräntorna för bolån med längre löptid än tre månader. Snart tre veckor senare har man nu glömt detta och höjer glatt räntan även för längre löptider.

Nya bolåneräntor

Nya räntor hos Nordea är följande:

Löptid Ny ränta Ändring
3 månader 2,09 % +0,20
1 år 2,19 % +0,20
2 år 2,14 % +0,15
3 år 1,89 % -0,10

Även om de inte är någon prispressare på bolånemarknaden tycker jag det är bra att de inte bara höjer, utan även justerar ner en längre löptid.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Nordea Bank AbpNDA SE

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.