Ny utdelningshöjare i portföljen

Antalet amerikanska innehav i portföljen ökar — nu senast fick UPS ta plats.

Jag köpte mig en skvätt UPS häromkvällen. Som av en händelse råkade detta vara dagen Federal Reserve meddelade att den amerikanska räntan nu ”nästan är neutral”, vilket fick hela amerikanska börsen att rusa. Kursen blev därmed inte så bra som jag hoppats — jag fick betala ungefär 1 % mer än jag tänkt. Spelar mindre roll långsiktigt, dock.

Hur som helst, vem känner inte till UPS? De verkar världen över, hade en vinst på fem miljarder dollar för 2017 — med en bruttomarginal på över 90 %. De upp isar stabila intäkter och väldigt fina marginaler.

Utdelningshöjningar

Utdelningen har höjts kontinuerligt sedan kvartalsutdelningen infördes år 1999, och deras genomsnittliga höjning över fem år tillbaka är ca 7,8 % årligen — samtidigt som deras utdelningskvot är på sunda 50 %.

Detaljer

  • Namn: UPS
  • Köpkurs: 113,21 USD
  • Utdelning: 3,64 USD
  • Direktavkastning: 3,22 %
  • Kontotyp: Kapitalförsäkring

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 United Parcel ServiceUPS

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.