Oscar Properties stäms för försenade projekt

Missnöjda köpare vänder sig till Stockholms tingsrätt för att få dra sig ur köp i Gärdet-projektet 79&Park.

Den här bloggen handlar inte på något sätt om bostadsmarknaden, men jag kan inte låta bli att fascineras över det svenska folkets fullkomliga blåögdhet kring skuldsättning — man tror på allvar att prisutvecklingen är hållbar i Stockholm.

En av Stockholmsbörsens stora snackisar idag är att Oscar Properties har kraschat 13 % på grund av nyheten att företaget blir stämda av köpare som är upprörda över att inflyttning försenas.

Lägenheten ifråga kostade 17,7 miljoner SEK — en nätt summa pengar, och dessutom ett belopp som spikades innan Stockholms nyproduktionsmarknad gick ner 15 %.

Kunder får skylla sig själva

Oscar Engelbrekt bryr sig föga om sina kunder och uttalar sig om att deras avtal minsann är giltiga, samt att det i dem faktiskt står ”preliminärt inflyttningsdatum”.

Några avtal ska därför inte upphävas och alla kunder ska hållas ansvariga för sitt köp — för annars går OP omkull direkt.

Helsidan som Oscar köpte i Dagen industri för någon månad sedan, där han skrev att bostadsmarknaden bara skakar för alla andra och att OP faktiskt är speciella, skvallrar en hel del om hans hybris och hur illa det ser ut i verkligheten.

Att Oscar Properties skulle ha några som helst förpliktelser i sin del av avtalet verkar VD:n inte förstå — förhoppningsvis kan dock tingsrätten inse vikten av ett starkt prejudikat i frågan, så att bostadsutvecklare slutar leva livet på ruinens kant och istället tar ansvar för en hållbar och sund marknad som kan fungera över tid.

Det är bara att bege sig till närmaste Hemköp eller Willys (man måste ju fixa cashflow till Axfood) och köpa sig en stor påse popcorn. Det här kommer bli bra!

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Oscar Properties HoldingOP

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.