Portföljen hos Avanza upp över 50 % i år

År 2019 lider mot sitt slut och portföljen hos Avanza firar med att kliva över 50-strecket.

Jag har aldrig sett mig som en investerare av hög risk, men trots det har nu ett personligt rekord slagits då min portfölj gått upp 51,01 % sedan årets början — smått bisarrt.

För den som är nyfiken syns alla innehaven sammanfattade under sidan Min portfölj. En del värdepapper har jag dock hos både Nordea och Nordnet, så det går inte på ett enkelt sätt att se vilka värdepapper som gett den här utvecklingen på bloggen.

Fokus på utdelningar

Ni som läser min blogg vet att jag inte är en investerare som jagar hypade bolag eller snabba pengar.

Om ett bolag har en sund och stabil intäktsström blir jag intresserad — jag köper alltså inte bolag med förhoppningen att de ska bli kursraketer, utan helt enkelt för att få ta del av deras kassaflöde och göra det till mitt.

Jag har långsiktiga investeringar där jag ser bolagens utdelningar växa över tid, och till slut spelar tillväxten i bolagets intäkter och utdelningar en allt större roll.

Ligger kvar

Som ni kunde läsa när min investering i Apple hade stigit över 40 % på några månader sålde jag alla aktier i bolaget. Nu känner jag dock inte att något specifikt innehav sticker ut på samma sätt; det är snarare hela portföljen som skjutit uppåt.

På grund av detta ligger jag helt enkelt lång fortfarande; börjar det dala neråt så får det göra det — portföljen mår bra och det känns inte som att något behöver justeras just nu.

Helt enkelt är det bara att njuta av stunden!

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Apple IncAAPL

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inlägget har två kommentarer.
 1. KjellKjell

  Hatten av för det fina resultatet 2019.

  En fråga: Såg att din portfölj innehåller en hel del utländska aktier. Betyder det att du har dem i en KF istf. ISK?

  Jag insåg nyligen att Skatteverket har en begänsning av återbetalning av utländks skatt i ISK, men ej i KF.

  1. En Passiv InkomstEn Passiv Inkomst

   Tack Kjell!

   Jag har majoriteten av mina innehav i kapitalförsäkringar - även svenska sådana, mest för att kunna nyttja t.ex. Superräntan hos Avanza. Hur som helst stämmer det du upptäckt bra, att Skatteverket har en begränsning för hur mycket källskatt man personligen kan få tillbaka.

   Med en kapitalförsäkring är det försäkringsbolaget (som Nordnet eller Avanza) som äger innehaven, och som därmed är det då bolagets källskatt som begärs tillbaka och sedan delas ut till dig som försäkringstagare.