Ratos blir hemlösa

Ratos gör sin första bra affär på flera år när de säljer sitt eget hem — till Statens Fastighetsverk.

Länge har det varit kämpigt för Ratos där bolag efter bolag har gått allt sämre, men kanske kommer nu en vändning för dem. Dels har de släppt en mer positiv Q1-rapport än vanligt, och dels har de faktiskt lyckats med en exit för byggnaden där de har sitt huvudkontor.

Prislappen? Hisnande 550 miljoner SEK.

Byggnaden, som kallas för Adelswärdska huset, har varit i Ratos ägo sedan 1980 och hade vid utgången av 2018 ett bokfört värde på 56 miljoner SEK — vilket innebär att svenska statens pris på 550 miljoner SEK innebär en fin vinst.

Sitter kvar

Som grädde på moset behöver Ratos inte ens flytta ut under de första åren, utan får sitta kvar i huset år 2021 ut; huvudsaken är nämligen att huset inte är privatägt, då Statens Fastighetsverk motiverar affären med att regeringens säkerhet inte kan garanteras om de inte har kontroll över fastigheten.

Grattis till Ratos till en oklanderlig affär — ni behöver så många ni kan få.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Ratos ARATO A
 Ratos BRATO B

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.