Realty Income höjer utdelningen igen

Räntan stiger och de flesta REIT pekar nedåt — men inte Realty Income.

Allt eftersom räntorna i USA stiger flyr investerare och småsparare från de mindre REIT-aktierna, vars kurser vi sett dala de senaste månaderna.

Giganten Realty Income har dock gått åt det motsatta hållet, vilket tyder på att aktien ses som en tryggare position i det sundare ränteklimatet vi har att vänta framöver.

Höjd utdelning

Förra månaden höjde Realty Income sin utdelning från 0,22 till 0,2205 USD, och nu är det dags igen; utdelningen höjs nu från 0,2205 till 0,221 USD.

Den första utdelningen från den 15 januari 2019 och X-datum är 31 december 2018.

Utdelningstillväxt

Om vi blickar bakåt ett år, till den första utdelningen för 2018, låg utdelningen på 0,2125 USD. Den nya utdelningen om 0,221 USD innebär alltså en årlig utdelningshöjning om 4 %.

Detaljer

  • Aktie: Realty Income
  • ISIN: US7561091049
  • Senaste kurs: 60,36 USD
  • Utdelning: 2,652 USD (0,221 USD per månad)
  • Direktavkastning: 4,39 %

Realty Income är fortfarande mitt största innehav med ca 19 % av portföljens värde, men jag arbetar för att få ner andelen under 10 % — jag köper inte mer när kursen är över 60 dollar.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Realty Income REITO

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.