Gör den klassiska röda kebabsåsen själv, med enbart tre ingredienser.
Många som äter kebab hemma passar även på att köpa färdiga såser — ärligt talat ett slöseri med både pengar och smak, så här kommer ett enkelt recept för att göra såsen själv.
Vi gör såsen separat så att de i familjen som äter vegetariskt kan använda samma sås som vi som äter kött (kebab i det här fallet).
Hur som helst är det en snabb och enkel sås som passar till det mesta.
Ingredienser
- 500 gram passerade tomater (ekologisk från Ica)
- En tärning köttbuljong (ekologisk från Ica)
- Kebabkrydda (valfritt)
Gör så här
- Klipp upp de passerade tomaterna och häll upp i en kastrull
- Smula ner buljongtärningen i de passerade tomaterna
- Koka upp innehållet — tänk på att röra om, så att buljongen löses upp i de passerade tomaterna
- Häll i kebabkrydda om du så önskar
- Låt svalna och servera
Som sagt — sjukt enkelt, och riktigt gott.
Kommentarer
Inga kommentarer ännu.