Se Game of Thrones i bättre kvalitet

HBO är inte det bästa sättet att se succéserien Game of Thrones — så här gör du för att få bättre kvalitet.

Efter måndagens avsnitt är nätet fullt av arga tittare som anser att kvaliteten på HBO:s tjänst är undermålig, och faktum är att de har rätt; tjänsten erbjuder en alldeles för låg bitrate vid streaming, vilket kombinerat med det mörker som nu visas i serien resulterar i att hela bilden stundtals blir pixlig.

Kvaliteten är helt enkelt för dålig för att det ska gå att se vad som händer i de mörkare scenerna — komprimeringen för streaming är anpassad för ljusare scener.

Det senaste avsnittet — tredje avsnittet på säsong 8 — var helt magisk, med underbart vackra scener och storslagna händelser, som många då alltså inte kunde se för att kvaliteten var för dålig.

HBO med bra kvalitet

För oss svenskar finns det dock ett alternativ; att teckna ett abonnemang hos Telia, där HBO antingen finns som tillval eller ingår i deras kanalpaket Stor.

Hos Telia får du då tillgång till hela HBO:s bibliotek direkt i både TV:n och din smartphone, och kan då streama Game of Thrones-avsnitten i högsta kvalitet utan minsta pixelering.

Som en ren bonus kan du även se på ”riktig” TV i deras Play-app — något jag själv dock aldrig ser på.

Varför HBO inte fixar sin kvalitet vet jag inte, för det är verkligen för dåligt. Tack Telia för att ni mellanlagrar avsnitten och erbjuder en riktigt bra streamingtjänst!

Även hos Amazon

Vissa har lyckats se HBO även via Amazon, men huruvida det är tillgängligt för oss svenskar vet jag inte ännu, tyvärr.

Relaterade värdepapper

De värdepapper som nämns i artikeln finns sammanställda här nedanför, tillsammans med aktuell ticker och flagga för noteringen.

Värdepapper Ticker
 Telia CompanyTELIA
 Amazon.com IncAMZN

Investeringar innebär alltid en risk eftersom dina pengar både kan öka och minska i värde. Innehållet på denna blogg ska inte ses som finansiell rådgivning. Jag skriver om de värdepapper och investeringar jag själv är intresserad av, och alla bör göra sin egen analys innan eventuellt köp.


Lämna en kommentar

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Fält markerade med * är obligatoriska.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.